Alo!

Ne dam ih ni za 10 MILIONA EVRA!

Da prihodujem­o „Samo od Kange i Donalda smo mogli i sve probleme sedam miliona evra. Stisnućemo se crveno-belih prolongira­ti do januara”, poručio direktor

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

Može da se prevrne zemlja, al’ Crvena zvezda se neće odreći fantastičn­ih stranaca, koji su joj potrebni za nastavak evropskog puta. Bar tako obećava Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

- Prodaje neće biti! Odbili smo ponude za sve igrače i nijedan nije na prodaju. Ne znam šta bi moralo da se desi pa da prodamo ključne igrače.

Ponuda za Boaćija je bila četiri miliona evra, za Kangu tri miliona, za Donalda milion i po, isto toliko i za malog Račića. Želimo da u najjačem sastavu odigramo sve utakmice. Da smo prodali jednog igrača, narušili bismo pozitivnu energiju oko Zvezde. Ako budemo ponovili igre iz kvalifikac­ija, ubeđen sam da ćemo imati identične ponude za Kangu i Boaćija. Možda i više. Imali smo šansu da samo od njih dvojice prihodujem­o sedam miliona evra. Veliki je to bio finansijsk­i izazov, ali smo se opredelili da idemo na dobar rezultat u ovoj sezoni - odlučno stavlja tačku Terzić na sve glasine o rasprodaji tima.

Svestan je direktor Zvezde da bi klub rešio mnoge probleme kada bi se 10 miliona evra slilo u klupsku kasu.

- Biće besparice i muke, ali navikli smo da živimo skromno. Stisnućemo se i sve probleme prolongira­ti do januara. Svesno smo se odrekli finanijski­h dobiti zarad rezultata. I pored svega, nikome se više ne duguje nijedna plata. Sve obaveze se izmiruju, imamo stabilnu situaciju. Dovođenjem Krstičića zaključili smo prelazni rok. Mnogi se nude, čak i oni koji su nas odbijali pre početka sezone. Nećemo da gomilamo igrački fond, iako smo svesni da čemo imati mnogo, mnogo utakmica.

Jedno od pitanja novinara bilo je - koliku je platu tražio Kanga, pričalo se da zahteva 700.000 evra godišnje?

- On zaslužuje veću platu, ali mi moramo da vodimo računa o balansu i dobroj atmosferi među igračima. Imamo neke naše limite, koje nećemo prelaziti, ali se nadam da ćemo se dogovoriti. Od zarade u Ligi Evrope, koja iznosi 3,5

miliona evra, milion i po moramo da isplatimo menadžeru Ćalasanu, igračima će pripasti 1,2 miliona kao nagrada za uspeh u Evropi, a ostalo će biti na raspolagan­ju klubu. Ove godine smo prihodoval­i 16 miliona evra, a da nije bilo dugova, Crvena zvezda bi danas igrala u Ligi šampiona. I ovako je ostvaren san na čije je ostvarenje Crvena zvezda čekala 10 godina. Obezbedili smo plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. A tamo možemo kvalitetno, na muški način da se suprotstav­imo svima i nadam se da možemo da dočekamo proleće u Evropi - trijumfaln­o je saopštio Terzić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia