Alo!

ŠOK! ostali smo bez Nedovića i Kalinića!

- Piše: I. VUKSANOVIĆ redakcija@alo.rs

Možda smo i očekivali da na Evrobasket neće putovati Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, ali nas je svakako šokiralo kada je to juče ozvaničeno! Na Evropsko prvenstvo u Istanbul reprezenta­cija Srbije putuje znatno oslabljena. Posle Jokića, koji je odbio selektorov poziv, penzionisa­nja Stefana Makovića, povreda Teodosića, Simonovića, Raduljice i Bjelice, povredili su se Nedović i Kalinić.

Selektor Saša Đorđević saopštio je loše vesti pred početak Evrobasket­a.

- Kalinić je juče uradio poslednje preglede i upala nerva je takva da ne može da odgovori fizički. Nemanja nije ušao u kontakt, nije uradio nijedan trening pet na pet, a bilo je i određenih pritisaka njegovog kluba (Unikaha) – rekao je proslavlje­ni stručnjak.

Đorđević je istakao da on vodi najboljih 12 igrača koje Srbija ima u ovom trenutku i da veruje u ekipu.

- Idemo na Prvenstvo Evrope kao jaka grupa momaka, kao

dobra ekipa. Vodim najboljih 12 srpskih košarkaša koji žele da igraju za reprezenta­ciju, a nisu povređeni. Kao takvi, idemo da pobijemo za medalju. Sve ekipe su silno motivisane, a neke i javno najavljuju medalje. Na nama je da gledamo u svoj tanjir. Znamo svoje kvalitete, imamo hemiju i znanje. Mi smo ekipa u pravom smislu te reči. Svaku utakmicu ćemo igrati na pobedu, bez kalkulacij­a. Ponosan sam na ove momke i želim da im uputim jedno veliko hvala – dodao je Đorđević.

Glavna uzdanica tima, Bogdan Bogdanović, naglasio je obavezu onih koji su zdravi da se bore za medalju.

- Ova godina je izuzetno loša zbog velikog broja povreda. Mi koji smo zdravi imamo obavezu da se borimo bez kalkulisan­ja. Sale nam uliva veliku dozu samopouzda­nja.

Idemo od utakmice do utakmice, a mislim da će meni značiti što se igra u sali Fenerbahče­a jer sam navikao na koševe rekao je Bogdan.

As Sakramenta je izrazio veliko žaljenje zbog povreda saigrača.

- Ostaje žal što neće nastupiti svi koji su tu bili 2014. Sve ređe će se igrati Evropsko prvenstvo, pa je ovo bila jedna od poslednjih šansi da nastupimo zajedno – zaključio je Bogdan.

 ??  ?? Njihov izostanak biće veliki udarac za „orlove“: Kalinić
i Nedović
„vodim 12 najboljih koji žele da igraju,
a nisu povređeni“: Sale Đorđević
Njihov izostanak biće veliki udarac za „orlove“: Kalinić i Nedović „vodim 12 najboljih koji žele da igraju, a nisu povređeni“: Sale Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia