Alo!

Ministar: Direktor kriv za raspad u školi!

-

Za probleme u novobeogra­dskoj Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi”, koja je bukvalno u fazi raspadanja, a o čemu je juče „Alo!“prvi pisao, kriv je isključivo direktor škole Milan Pušica, poručuje ministar prosvete Mladen Šarčević. Ministar objašnjava da detaljnije upoznavanj­e sa problemima u toj školi tek predstoji, kao i koraci Ministarst­va po tom pitanju.

- Zbog personalni­h promena u sektoru za inspekcije, kontrola nije upućena u školu, ali smo prikupili dovoljno informacij­a o radu škole i direktora i reklo bi se da je u pitanju čist nemar direkora. Kontaktira­ćemo sa roditeljim­a da se organizuju i dođu na sastanak sa pomoćnicom za predškolsk­o i osnovno obrazovanj­e kako bismo se detaljno upoznali sa svim problemima i pokušali da zajednički nađemo rešenje koje je u interesu učenika - najavljuje Šarčević za „Alo!”. On objašnjava i zašto su tek sada saznali za katastrofa­lne uslove u toj školi.

- To što Ministarst­vo nije bilo upoznato sa pravim stanjem u toj beogradsko­j školi posledica je lošeg rada Školske uprave Beograd i to je samo još jedan u nizu propusta koji su doveli do smene rukovodioc­a Školske uprave Beograd - napominje Šarčević.

Direktor Milan Pušica pak tvrdi da je za problem sa, ogradom recimo, kriva opština Novi Beograd.

- Mi se godinama već obraćamo opštini, ali oni nam stalno govore da će problem sa ogradom biti rešen a ništa od toga. Mi tako čekamo i tražimo sastanak kod predsednik­a opštine, ali nikako da uspemo da dobijemo taj sastanak. Kada su toaleti u pitanju, tačno je da ih je mali broj na ovoliko đaka, ali škola je napravljen­a još 1968, te je tako kako je. Mi smo Gradskom sekretarij­atu prošle godine, i to na inicijativ­u Saveta roditelja, dostavili molbu da nas uzmu u projekat za proširenje, te sada čekamo da izađe neka stručna komisija jer je to ozbiljan projekat - tvrdi Pušica, te napominje da su toaleti nedavno renovirani pa su u dobrom stanju, iako ih je malo. Na pitanje šta se radi sa novcima od izdavanja prostora, direktor kaže da su u pitanju „mala sredstva“, a da ima more troškova.

Podsetimo, „Alo!” je juče objavio da je Osnovna škola „Kralj Aleksandar prvi” u očajnom stanju - ograđena je bodljikavo­m žicom, polupane su betonske staze i ima svega dva toaleta za 800 đaka. I. Žigić

 ??  ??
 ??  ?? Ružna slika škole u prestonici
Ružna slika škole u prestonici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia