Alo!

Štipni uvo da prođe glava

-

Bole vas leđa? Stomak? Puca vam glava? Uzmite štipaljku i stavite je na uvo. Da, štipaljke imaju mnogo širu primenu u vašem životu, jer osim kačenja veša ili zatvaranja kesa sa pirinčem i začinima, mogu vam pomoći da se rešite bola. Naime, radi se o takozvanoj refleksolo­giji, području medicine pomoću koje se eliminišu bolovi jednostavn­im pritiskom na određena mesta na telu. Posebno je pogodna metoda za primenu na uhu, jer upravo tu postoji mnogo nervnih završetaka. Pomoću štipaljke, koja vrši pritisak na konkretni nerv, možete se rešiti neprijatno­sti. Pritiskom ovih šest tačaka na uhu, bolovi u određenim delovima tela nestaju za tren oka.

1. RAMENA I LEĐA

Gornji deo uha vezuje se za leđa i ramena. Držite štipaljku na toj tački 60 sekundi i na taj način ćete se rešiti napetosti i smanjiti bol. Za optimalne rezultate postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno.

2. ORGANI

Ova tačka je povezana sa svim organima u telu. Čak i laganom masažom prstima možete sebi pomoći. Međutim, ako stvarno imate unutrašnji bol, treba da potražite pomoć lekara.

3. ZGLOBOVI

Gornji središnji deo uha pripada zglobovima. Za kočenje ili bolne ruke i noge, štipaljka je spas. Ukoliko imate hronične bolove, možda je lekar ipak bolji

izbor!

4. SINUSI

I GRLO

Ovaj donji deo uha je povezan sa paranazaln­im sinusima i grlom. Kad je hladno ili je u pitanju sinusna infekcija, štipaljka može učiniti

čudo.

5. GLAVA I SRCE

Uho je spojeno sa dva najvažnija dela tela - glavom i srcem. Glavobolja ili srčani problemi mogu se smanjiti pomoću štipaljke ili prsta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia