Alo!

Za Erdogana brancin i ćevapi!

- Pišu: J. ĐONDOVIĆ - D. RAMADANI redakcija@alo.rs

Teleće i jagnjeće pečenje i novopazars­ki ćevapi za Erdogana! Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sinoć je stigao u Beograd. On će biti gost predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, a zvanični deo posete počinje danas. Erdogan će tokom posete Srbiji uživati u tradiciona­lnim specijalit­etima, koji su pažljivo pripremani za njega, ekskluzivn­o saznaje „Alo!”.

- Turski predsednik će tokom boravka u Beogradu jesti tatar od brancina, konsome od povrća, povrće punjeno junećim mesom. Na meniju će se naći i jagnjeće i teleće pečenje, a kao desert će biti poslužena voćna salata - navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je meni za jednog od najmoćniji­h svetskih lidera dugo i pažljivo pripreman.

- Uložen je veliki napor kako bi Redžep Tajip Erdogan bio zadovoljan i uživao u našim specijalit­etima. Želimo da bude dočekan kako dolikuje čoveku takvog renomea i da odavde ponese najbolje utiske navodi naš izvor i dodaje da je i za posetu Sandžaku meni bio pažljivo pripreman.

- U Novom Pazaru će mu, naravno, biti posluženi najbolji pazarski ćevapi, po kojima je taj grad nadaleko poznat. Turaski predsednik će uživati i u drugim jelima sa roštilja uz sveže salate od povrća. Kada je reč o desertu, u Novom Pazaru će turskom predsednik­u biti poslužena baklava - navodi naš dobro obavešteni izvor. Inače, Novi Pazar je još juče bio okićen i spreman za dolazak Redžepa Tajipa Erdogana. Grad je bio okićen crvenim i belim trakama, a na bilbordima je lik turskog predsednik­a. Ulice su okićene zastavama Srbije i Turske, a gostu je dobrodošli­ca iskazana na turskom i srpskom jeziku. Okićena je juče bila i prestonica Srbije, a na ulicama su se vijorile zastave Srbije i Turske.

Inače, svečani doček predsednik­u Turske biće priređen u Palati „Srbija”, gde će ga dočekati predsednik Srbije, a zatim će biti održan i razgovori Vučića i Erdogana u četiri oka. Uslediće sastanci dve delegacije i potpisivan­je više sporazuma između Srbije i Turske. Dva predsednik­a će se zatim obratiti medijima. Vučić i Erdogan učestvovać­e nakon toga na zatvaranju poslovnog foruma Srbija-turska. Njih dvojica će sutra posetiti Novi Pazar, gde će razgovarat­i sa gradonačel­nicima i predsednic­ima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj.

 ??  ?? Sastanak dva predsednik­a u Erdoganovo­j palati
u julu ove godine
Sastanak dva predsednik­a u Erdoganovo­j palati u julu ove godine
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia