Alo!

Za ponos Beograda

„Nov objekat, nova oprema, a ista lica đaka, ali sa novim osmehom“, naveo gradonačel­nik Siniša Mali

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Gradonačel­nik Siniša Mali i ministar Mladen Šarčević otvorili su rekonstrui­sanu osnovnu školu u Begaljici, koja je prošle godine skoro potpuno uništena u požaru. Gradonačel­nik je tom prilikom istakao da je impresioni­ran školom, koja je, kako je naveo, jedna od najlepših u Beogradu.

- Dali smo obećanje i sada je s ponosom otvaramo. Škola sledeće godine obeležava 150 godina postojanja i nema lepšeg načina od ovog da se jubilej proslavi. Nov objekat i nova oprema, a ista lica đaka, ali sa novim osmehom. To je slika lepšeg i boljeg

Beograda koji gradimo - rekao je Mali. Gradonačel­nik je podsetio da je 1. septembra imao priliku da otvori rekonstrui­sanu osnovnu školu u Dražnju, još jednu školu na teritoriji Grocke, koja je takođe bila uništena u požaru. Završava se i projekat za novu školu u Leštanima, pa bi tokom narednih meseci trebalo da počne rušenje stare i izgradnja nove -rekao je Mali.

- Opština Grocka će biti opština novih škola. Na taj način pratimo politiku Vlade Srbije da se ulaže u obrazovanj­e, našu decu i njihovo školovanje, kako bi po završetku ostali u našoj zemlji i tu ostvarili svoje snove. Verujemo u svoju decu i želimo da znanja stiču u najboljim mogućim uslovima - istakao je Mali i dodao da je tokom letnjih meseci više od 100 miliona dinara uloženo u rekonstruk­ciju 80 školskih objekata.

Ministar Šarčević je istakao da je u toku ove godine 396 škola bilo obuhvaćeno raznim vidovima obnove i sve izgledaju kao ova - kao da su potpuno nove, a ne rekonstrui­sane.

 ??  ?? Siniša Mali sa najmlađima OBEĆANO ISPUNJENO
Siniša Mali sa najmlađima OBEĆANO ISPUNJENO
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia