Alo!

Toše nikada neće umreti

- Pišu: D. RAKOČEVIĆ N. MARIĆ - S. ANDRIĆ redakcija@alo.rs

Iako je od tragične pogibije makedonsko­g pevača Tošeta Proeskog prošlo tačno 10 godina, prazninu koju je ostavio iza sebe niko još nije uspeo da popuni, kažu njegove kolege i prijatelji.

Za pevača anđeoskog glasa i velikog srca domaća publika je prvi put čula pre 17 godina, kada je objavio album za srpsko tržište, a za mnoge je to bila ljubav na prvo slušanje. Oni koji su sa njim sarađivali i bili mu prijatelji istakli su u razgovoru za „Alo!” da se talenat koji je imao Toše retko rađa, ali da je publika više vrednovala lepotu njegove duše i širinu njegovog srca.

- Toše je sigurno bio i ostao jedna od najtalento­vanijih osoba koje sam upoznala u životu. Bio je mlad, pun života, željan pažnje i uspeha, a sve je to i doživeo. Prvi duet snimio je sa mnom i mogu s ponosom da kažem da pesmu

„1.200 milja” publika voli baš onoliko koliko je i njega volela. Imam sreću da je pevam na svakom nastupu, zbog čega imam utisak da se Toše i ja nikada nismo udaljili. A deli nas čitav jedan svet. Voljeni ne umiru - kaže Goca Tržan za „Alo!”.

Njena koleginica Jelena Tomašević kaže da za života nije imala priliku da sarađuje sa

makedonski­m pevačem, ali da je nakon njegove smrti otpevala pesmu koju je Toše komponovao.

- Posebno sam bila dirnuta kada su me članovi njegove porodice pozvali i ponudili da snimim pesmu „Gde da odem da te ne volim”, koju je on komponovao, a, nažalost, nije stigao da otpeva. Tada su mi rekli da je Toše naročito voleo numeru „Jutro” i da ju je otpevao u studiju za svoju dušu. Nadam se da ću nekada imati priliku da čujem taj snimak ispričala je pevačica.

Popularnos­t Tošeta Proeskog za života premašila je granice ne samo rodne Makedonije i Srbije već je i publika iz zemalja u regionu obožavala mladog pevača. Duet „Lagala nas mala” zauvek je vezao Tonija Cetinskog i makedonsko­g pevača.

- Dragi moj Toše, večno je pitanje zašto je tog jutra u zoru Gospod odlučio uzeti tebe? Evo, deset je godina otkad te nema i fališ neizmerno. Velika je praznina ostala nakon tvog odlaska i niko je nikada ispuniti neće. Znaš zašto? Jer ti si bio i ostao pravi

prijatelj. Zato, prijatelju, ipak ne prihvatam da te nema, jer mi je valjda tako lakše. Kad bismo sad bili zajedno, znam da bismo snimili zajedničku video-čestitku mojoj majci na njen rođendan i znam da bismo uživali i u ostalim lepim i važnim danima, tebi i meni dragim ljudima. Puno bismo toga uradili kad bismo bili zajedno. Znaj da si uvek kraj mene, prijatelju, i da si zaslužan za svako moje dobro delo, dragi moj Toše - napisao je Toni, između ostalog, na Fejsbuku.

- Biću sprečena da odem u Kruševo na godišnjicu, jer imam obaveze u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato”. Ali kad god sam u mogućnosti, ja svratim do Kruševa i posetim Tošeta... Iskrena da budem, posetim ja njega svaki dan, jer nema dana da ne pomislim na njega - rekla je Tijana Dapčević za „Alo!”.

„Bio je mlad, pun života, željan

pažnje i uspeha, a sve je to i doživeo”, kaže Goca Tržan, koja

i dalje žali za Proeskim

Čast mi je što sam otpevala njegovu pesmu

Jelena Tomašević

 ??  ?? I dalje izvodi svoj i Tošetov duet: Goca Tržan
Tijana Dapčević
Toni Cetinski
Jelena Tomašević
Ponedeljak, 16. oktob
I dalje izvodi svoj i Tošetov duet: Goca Tržan Tijana Dapčević Toni Cetinski Jelena Tomašević Ponedeljak, 16. oktob

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia