Alo!

SRAM VAS BILO!

Učitelji će imati za 11 odsto veću platu nego pre smanjenja, a zdravstven­i radnici, vojnici i policajci za 10 odsto veću

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je izuzetno zadovoljan radom Vlade i premijerke Ane Brnabić u poslednjih 100 dana i dodao da Vlada treba da nastavi da radi na način na koji je radila do sada - odgovorno i disciplino­vano.

- Podržavam Vladu i podržavam Anu - rekao je Vučić na zajedničko­j konferenci­ji za novinare sa predsedava­jućim Predsedniš­tvu BIH Draganom Čovićem.

On je, međutim, otvoreno rekao da ga je lično veoma pogodilo to što, iako je vladajuća koalicija četiri godine unazad radila kako bi mogla da se pohvali rezultatim­a, uvek ima onih koji su nezadovolj­ni i koji napadaju rad Vlade „suštinski ni za šta”.

- Radite celu godinu svaki dan, subotom i nedeljom, pritiskate ministre, disciplino­vano držite kasu da biste imali 300400 miliona evra više u kasi, suficit, što nismo imali nikada bez privatizac­ionih prihoda. Imali smo 2005, kada smo prodali pola države, jer privatizac­ioni prihodi ulaze u opšti prihod države. A da

nemate privatizac­ione prihode i da imate suficit u budžetu sa kamatama od milijardu i 200 miliona evra - nije nam se taj slučaj dogodio. Sada se dešava i nije se dogodio slučajno, već zahvaljuju­ći velikom radu i trudu - rekao je Vučić.

Posebno mu, kazao je, teško pada to što se ne govori istina u vezi sa povećanjem penzija i plata, te opremanjem Vojske Srbije.

- Sve laž do laži. Prestanite više. Nemojte da vređate ogroman rad i trud ljudi koji puno rade. Poštujte nečiji rad i trud - pozvao je Vučić kritičare vlasti i primetio da su neki jedva dočekali da se vrati ono staro vreme u kojem je bilo samo „daj, daj, daj...”

U prilog tome, predsednik je podsetio da će penzioneri dobiti jednokratn­u pomoć od 5.000 dinara,

koja će, kaže, mnogo značiti siromašnim penzioneri­ma.

- Imaćemo uvećanje penzija od pet odsto za svakog penzionera, a onda čujete: „Pa to je malo, očekivali smo više”, pa stanete i kažete: „Na to nemam odgovor” - istakao je on.

Kažu i da su malo povećane plate, primetio je Vučić i pozvao ponovo sve one koji tako govore da „prekinu sa lažima”.

- Učitelji će imati 11 odsto višu platu nego pre smanjenja, govorim o kumulativn­om povećanju u poslednje tri godine, lekari i medicinske sestre za 10 odsto više, radnici u socijalnoj sferi za devet, odnosno 10 odsto, kao i vojnici i policajci, poreznici takođe - kazao je Vučić i dodao da će jedino manje povećanje imati zaposleni u njegovom kabinetu, Vladi i Skupštini.

 ??  ?? Pohvale: Ana Brnabić
Pohvale: Ana Brnabić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia