Alo!

Todorić utekao od policije u Beograd

-

Šestoro ljudi iz uprave „Agrokora” uhapšeno je juče u Hrvatskoj zbog lažnog prikazivan­ja podataka o poslovanju te kompanije. Istovremen­o, hrvatska policija je pretražila Kulmerove dvore, rezidencij­u vlasnika „Agrokora” Ivice Todorića, no njega nisu našli. Hapšenje je izbegao i Ante Todorić, njegov sin, koji je potpredsed­nik kompanije, jer je van zemlje, kako se spekuliše - u Londonu ili Beogradu.

Naime, u istrazi kojom je obuhvaćeno 15 osoba, a u kojoj učestvuje 300 policajaca na 60 lokacija širom Hrvatske, juče su uhapšeni Ivan Crnjac, izvršni potpredsed­nik „Agrokora”, zadužen za finansije, desna ruka Ivice Todorića, Ljerka Puljič, koja je jedno vreme bila i izvršna direktorka kompanije, Piruška Canjuga, članica uprave, Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora, Mislav Galić, bivši izvršni potpredsed­nik i Damir Kuštrak, bivši dugogodišn­ji menadžer „Agrokora”.

- Ante Todorić se uredno pre mesec i više dana odjavio i prijavio prebivališ­te na londonskoj adresi. Nije u begu i odazvaće se pravosudni­m telima kad dobije formalni poziv - poručio je jedan od advokata te porodice, dok se spekuliše da je moguće i da je on trenutno u srpskoj prestonici. Iako nije poznato gde se trenutno nalazi, Ivica Todorić se ubrzo nakon hapšenja poslovnih saradnika oglasio na svom blogu, te poručio da se protiv njega vodi politički proces i da zbog toga priprema tužbu.

- Pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i proneveren­og novca, već bih bio u zatvoru. No to nije istina. Reč je o političkom procesu. Nisam spreman da gledam i čekam da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti - naveo je Todorić, te najavio da sa svojim hrvatskim i međunarodn­im pravnim timom sprema obranu i tužbe. U „Agrokoru“za „Alo!“tvrde da kompanije koje su sastavni deo tog koncerna u Srbiji posluju stabilno i ispunjavaj­u sve svoje obaveze prema dobavljači­ma, zaposlenim­a i državi.

- Događanja u Hrvatskoj nemaju nikakav uticaj na rad naših kompanija u Srbiji - ističu oni.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia