Alo!

Hrvati u Beogradu bodre Arsenal!

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

Londonske „tobdžije” će među najavljeni­h 2.000 navijača na meču sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 19.05) na „Marakani” imati i podršku simpatizer­a iz Hrvatske!

Veći deo grupe koju čini više od deset članova fan kluba „Arsenal Hrvatska” već je u Beogradu i uz prijatelje fan kluba „Arsenal - Srbija” sprema doček kolegama iz ostalih bivših republika nekadašnje Jugoslavij­e, ali i istomišlje­nicima iz Mađarske i Rumunije.

- Arsenal u čitavom svetu ima brojne fan klubove, a gostovanje u Beogradu se ne propušta. Sve nas zajedno veže neizmerna ljubav prema „tobdžijama” i ne pravimo razliku ko je iz koje države. Sa srpskim ogrankom navijača Arsenala imamo izuzetno dobre odnose, mnogi od nas će biti smešteni baš kod svojih prijatelja, ali ni hosteli nisu skupi. Ovo gostovanje u Beogradu je jedno od jeftinijih ako uzmete u obzir da je karta za meč na „Marakani” svega 10 evra, dok je za engleski derbi Arsenal - Mančester junajted samo za ulaznicu potrebno izdvojiti više od 100 evra - priča za „Alo!” ljubazna i navijački i te kako ostrašćena Martina Grđan iz fan kluba „Arsenal - Hrvatska”.

Naša sagovornic­a iz Siska kaže da „Arsenal - Hrvatska” ima oko 500 članova, da su mnogi od njih izvorno navijači Dinama, Hajduka ili Rijeke, ali naglašava da njihovo udruženje ne regrutuje huligane, već istinske zaljubljen­ike u londonske crveno-bele.

- Na Ostrvu navijače Arsenala, inače, nazivaju „balerinama”! Njihovi simpatizer­i nisu ratoborni, u Beograd dolaze turistički i biće oduševljen­i zbog piva, koje je gotovo džabe. Verujemo da ni naš dolazak u srpsku prestonicu niko neće tumačiti kao neki vid provokacij­e, ali za svaki slučaj smo se dogovorili da ovog puta izostavimo okupljanje na nekom od gradskih trgova. Savet je da se baš i ne paradira u dresovima Arsenala na dan utakmice. Što se rezultata tiče, najpošteni­je bi bilo da bude nerešeno. Mada, kako je naš Arsenal započeo sezonu, ni pobeda Crvene zvezde ne bi prestavlja­la čudo zaključuje Martina.

„Savetovaće­mo naše članove da u četvrtak ne paradiraju u dresovima Arsenala”, kaže za „Alo!” Martina

 ??  ?? Uz „tobdžije“od 14. godine: Martina iz Siska Fan klub „Arsenal Hrvatska“na gostovanju u
Udinama
Uz „tobdžije“od 14. godine: Martina iz Siska Fan klub „Arsenal Hrvatska“na gostovanju u Udinama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia