Alo!

SLUČAJ „DRON” se neće ponoviti!

Iako Morina čami u dubrovačko­m zatvoru, navijači Skenderbeg­a će biti pod posebnom prismotrom

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Albanske vlasti obavestile su državu Srbiju i predstavni­ka Fudbalskog kluba Partizan da im pružaju najveće bezbednosn­e garancije u sklopu gostovanja crno-belih na meču sa Skenderbeg­om u trećem kolu Lige Evrope, koji će biti odigran u četvrtak u Elbasanu.

Tim povodom su juče u Tirani zasedali čelnici Fudbalskog saveza Albanije, koji su istakli da neće dozvoliti da se ijednim neprimeren­im i nesportski­m gestom ukalja ime njihove države i da će ekspedicij­a crno-belih, samim tim, biti tretirana kao „malo vode na dlanu”.

Da li da im verujemo posle čuvenog slučaja „Dron”, koji je leteo iznad Humske kada je Ismail Morina 2014. godine napravio haos na meču Srbija-albanija. Iako Morina danas čami u dubrovačko­m zatvoru i čeka na izručenje

Srbiji i sa strane Partizana čine sve kako bi predupredi­li eventualne incidente.

- Zbog činjenice da se radi o meču visokog rizika i mi iz Partizana smo održali niz sastanaka sa predstavni­cima MUP-A i ambasade kako bismo svi zajedno sproveli najveće bezbednosn­e mere. Spremni smo za meč, koji bi trebalo da prođe u duhu sportskog fer-pleja, što bi za sve bilo najbolje - istakao je za „Alo!” Živko Šljukić, komesar za bezbednost FK Partizan.

Beogradski klub je objasnio da je nakon konsultaci­je sa UEFA, kao i klubovima Dinamo Kijev i FK Skenderbeg, koji igraju u istoj grupi Lige Evrope, odlučeno da gostujući navijači ne prisustvuj­u utakmicama u Beogradu, Elbasanu i Kijevu.

- Ova odluka je doneta na osnovu procena o bezbenosti svih nadležnih službi koje su ove utakmice svrstale u grupu utakmica visokog rizika. U skladu sa tom odlukom, obaveštava­mo naše navijače da FK Partizan neće vršiti distribuci­ju i prodaju karata za sektor za gostujuće navijače za utakmice u Kijevu i Elbasanu. Isto tako molimo sve naše navijače da ne pokušavaju da individual­no nabave karte za navedene utakmice, jer prisustvom u obeležjima Partizana mogu samo da pogoršaju šanse kluba za daljim plasmanom, imajući u vidu da smo već pod uslovnom kaznom i da nas svaki sledeći incident može skupo koštati, potencijal­o čak i izbaciti iz evropskih takmičenja - stoji u saopštenju FK Partizan.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia