Alo!

Arnautović nas poslao U PAKAO!

Poraz od Austrije „doneo” nam je 38. mesto na FIFA listi. Jedina nada - Grčka i Novi Zeland

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

FIFA nas uopšte nije obradovala! Juče je objavljena nova rang-lista reprezenta­cija, za oktobar, na osnovu koje će biti punjeni šeširi na žrebu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Srbija je na njoj zauzela 38. mesto, što je za šest pozicija slabije u odnosu na prethodnu listu. Razlog za pad „orlova” je poraz od Austrije, odnosno sjajna igra Marka Arnautović­a u Beču. Poraz u pretposled­njem kolu kvalifikac­ija (3:2) gotovo izvesno znači i da će selekcija Slavoljuba Muslina biti u četvrtom šeširu na žrebu 1. decembra u Kremlju.

Da bismo se našli u trećoj grupi, potrebno je da navijamo da se Grci plasiraju preko baraža na Mondijal, pošto je jedino ova reprezenta­cija od svih učesnika evropskog baraža slabije rangirana od naše (Italija, Hrvatska, Švajcarska, Danska, Švedska, Republika i Severna Irska). Druga nada nam je da Novi Zeland eliminiše Peru. Samo uz plasman Grka ili Novozelanđ­ana možemo da se nadamo da ćemo biti u trećem šeširu.

Na osnovu oktobarske rangliste FIFA, već sada je manje-više poznato ko će u koji šešir. U prvom će biti Rusija kao domaćin, kao i Nemačka, Brazil, Portugalij­a, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska. Sigurno su u drugom šeširu Španija, Engleska, Kolumbija, Meksiko i Urugvaj. Za preostala tri mesta u drugom šeširu su Švajcarci, Peru i Italijani. Naravno, pod uslovom da prođu baraž. Sledeći po koeficijen­tu su Hrvati, koji mogu i do drugog šešira, ali pod uslovom da

Italija, Peru i Švajcarska ne prođu plej-of. Iz senke mesto u boljem šeširu vrebaju i Kostarika i Island, ali kod njih bi baš morali da se poklope svi rezultati baraža i da nijedan favorit ne prođe dalje. U trećem šeširu su sigurne reprezenta­cije Tunisa, Irana i Senegala (koji, teoretski, još nije obezbedio plasman u Rusiju, ali je vrlo blizu).

U poslednjoj kategoriji reprezenta­cija na žrebu, gde se, uz sve teškoće, nadamo da neće biti i Srbija, za sada su

Južna

Koreja, Panama i Saudijska Arabija. Tu će se naći i pobednik baražnog meča između Hondurasa i Australije. U četvrtoj grupi biće i pobednik grupe u afričkim kvalifikac­ijama, gde se nadmeću i dalje Maroko i Obala Slonovače. Istu sudbinu kao i Srbija ima i Nigerija, koja navija za Grke i Novozelanđ­ane. Japanci bi u nekoj ludoj teoriji mogli u treći šešir, mada je gotovo izvesno da će biti u četvrtom.

Zato, kao što smo navijali za „orlove” na putu ka Mondijalu, vreme je da iz petnih žila kličemo - napred, Grčka, napred, Novi Zelend!

 ??  ?? Profesiona­lno nas poslao na najjače na svetu:
Marko Arnautović
Profesiona­lno nas poslao na najjače na svetu: Marko Arnautović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia