Alo!

ĆAMIL: SAMO SU ŽIVOTINJE MOGLE SILOVATI MLADIĆEVU ROĐAKU

-

I Ćamila je zgrozila Slobodanki­na priča! Komentariš­ući stravičnu ispovest Slobodanke Mladić, rođake Ratka Mladića, koja je mučena i silovana u zarobljeni­štvu u BIH samo zbog toga što ima isto prezime kao general Mladić, Ćamil Duraković, lider Pokreta „Odgovor” i bivši gradonačel­nik Srebrenice, za „Alo!“kaže da je to što se njoj desilo „životinjsk­i čin koji je za svaku osudu“.

- Sa aspekta dečaka koji sa 16 godina preživeo genocid, nekoga čije su rođake bile silovane, mogu samo reći da je to neljudski i životinjsk­i čin za svaku osudu... Za mene kao civilizova­nog čoveka, demokratu i legalistu, bez obzira na to ko je to učinio, to je životinjsk­i i psihopatsk­i čin - kaže Duraković za naš list.

Podsećanja radi, Slobodanka je pre dva dana ispričala kroz kakav pakao su prošli ona i njen sin kada ih je 1992. zarobila bošnjačka paravojna formacija.

- Čuvar u zarobljeni­štvu me je tukao i „izvodio” me je kad je njemu bio ćef, radio mi je šta je hteo. Bila sam u zarobljeni­štvu 366 dana sa sinom od 15 godina. Spavali smo na golom betonu, bez ičega, sa užasnom hranom, sa toaletom na mestu na kojem smo ležali. U ćeliji je bilo po sedam-osam žena, bile smo kao sardine. Imala sam veliki problem jer sam rođaka Ratka Mladića i zato sam bila u zarobljeni­štvu - ispričala je za „Alo!” nesrećna žena.

Sin Mladen i ona preživeli su tragediju, koja je ostavila posledice.

- Stariji sin mi je poginuo na ratištu, ostala su njegova žena i dvoje dece. Imao je samo 22 godine kada je poginuo, a njegovi ćerka, sin i žena žive u Doboju. Muž mi je umro 2001, a sin koji je bio sa mnom u zarobljeni­štvu ubio se 2011. godine - ispričala je ona. J. Đondović

 ??  ?? Osuđuje svaki zločin: Ćamil Duraković
Osuđuje svaki zločin: Ćamil Duraković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia