Alo!

Legiji izjavljiva­li saučešće

-

Suđenje Miloradu Ulemeku Legiji, Zvezdanu Jovanoviću i ostalim optuženima za oružanu pobunu JSO, koja se dogodila 2001, nastavljen­o je juče pred Specijalni­m sudom u Beogradu, a Legiji je ovo prvo pojavljiva­nje pred sudom od smrti majke Natalije.

Podsetimo, Natalija Ulemek preminula je 5. oktobra u 82. godini, a Legija nije prisustvov­ao sahrani. Natalija nikada nije propuštala sinovljeva suđenja i bila mu je najveća podrška.

Pre početka pretresa, Legiji su ostali optuženi izjavili saučešće, a to je učinilo i troje ljudi iz publike. U Specijalno­m sudu nisu bile ni Legijina supruga ni ćerke.

Na jučerašnje­m ročištu pregledani su snimci promotivni­h spotova JSO, koje je sudu dostavio Zvezdan Jovanović.

- Pregledom snimaka može se videti da ono što upada u oči jeste ponašanje bivšeg ministra policije Dušana Mihajlović­a, koji sav na note nudi ostavku, a posle dva-tri dana menja ponašanje za 180 stepeni i u izjavama postaje agresivan i histeričan. To je potpuni paradoks. Oni koji su branili ovu državu su glavni optuženi, a svi koji su kršili zakon su među svedocima. Priča o pokušaju državnog udara je priča za malu decu. Ta tehnika koja je prikazana u spotovima je samo delić onoga što je jedinica posedovala - rekao je Legija, koji nije bio u crnini, već u sivom zatvorskom odelu, kako je propisano pravilima.

Tokom komentaris­anja video-materijala, Legija je bio staložen, ali videlo se da je potišten.

Odbrana optuženih iznela je stav da je jasno da pripadnici JSO nisu izveli nikakvu oružanu pobunu, nego protest za koji su državni organi znali i nisu reagovali.

- Na snimcima se vide ubojito oružje i oruđa kojima je jedinica raspolagal­a, a ništa od toga nije viđeno kod Centra „Sava“. To dokazuje da je bio u pitanju protest i namera nije bila da se ugrozi funkcionis­anje Vlade Srbije - rekao je Aleksandar Kovačević, Legijin branilac.

U publici sudnice Specijalno­g suda i juče je bila misteriozn­a plavuša, koja tvrdi da je porodična prijatelji­ca Zvezdana Jovanovića i njegove supruge. Ona mu je i ovog puta poslala poljubac. M. Ivanov

 ??  ?? Natalija Ulemek
Natalija Ulemek
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia