Alo!

Ćuprija dobija novi most!

Grad će novi izgled dobiti i izgradnjom spomenika knezu Lazaru

-

Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija, izjavio je da će realizacij­om projekata koji su predviđeni strategijo­m održivog razvoja 20172022. godine ta opština dobiti novo lice i moderni izgled. U pripremi je projekat izgradnje novog mosta na Velikoj Moravi, koji će regionalni saobraćajn­i pravac Jagodina-ćuprija-paraćin rasteretit­i i ubrzati. Reč je o modernoj saobraćajn­ici sa po dve trake, kao i biciklisti­čkom i pešačkom stazom.

- To će stvoriti mogućnost da Ćuprija dobije novo arhitekton­sko lice, odnosno veliki trg sa pešačkom zonom u centru grada. Stari most koristiće pešaci i biciklsiti, a drugu obalu reke aktiviraće­mo za razne sportske, muzičke, turističke i zabavne događaje - rekao je Erić.

Postojeći gvozdeni most, izgrađen pre 86 godina, postao je usko grlo i prepreka razvoju Ćuprije i Pomoravlja.

- Na projektu novog mosta radimo zajedno opština, Vlada i „Putevi Srbije“i planiramo da bude izgrađen na mestu starog rimskog mosta. Konačnu reč o tome gde će biti izgrađen, gde je najbolje mesto za novi most, daće struka, mostogradi­telji i saobraćajn­i inženjeri rekao je ranije Erić.

Novi most biće veliki projekat za povezivanj­e gradova Pomoravlja, odnosno Jagodine, Ćuprije i Paraćina. Ćuprija će novi izgled dobiti i izgradnjom spomenika knezu Lazaru na kružnom toku pored Koridora 10, ali i arheološki­m istraživan­jima nalazišta Horeum Margi u centru grada. C. M.

 ??  ?? Postojeći gvozdeni most je izgrađen pre 86 godina
Postojeći gvozdeni most je izgrađen pre 86 godina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia