Alo!

Hejvordu ugrožena karijera!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Gordon Hejvord, krilo Bostona, doživeo je strašnu povredu na premijerno­m meču u NBA sezoni protiv Klivlenda u Ohaju.

Sjajni košarkaš koji je letos kao slobodan agent potpisao četvorogod­išnji ugovor sa Seltiksima vredan 128 miliona dolara završio je sezonu 2017/18. već u petom minutu prvog zvaničnog meča u dresu poznatog kluba. Naime, on se povredio prilikom pokušaja ali-hup zakucavanj­a, kada je nezgodno doskočio i polomio zglob leve noge.

Stravičan prizor njegovog skočnog zgloba, koji je slobodno “landarao” potpuno van ležišta, ostavio je igrače Bostona i Klivlenda u šoku. Publika u dvorani je u tom trenutku zanemela. Igrači i jednog i drugog tima bili su u šoku. Uplakani. Medicinski tim je odmah reagovao i na nosilima izneo Hejvorda sa terena. I odmah je odvezen na operaciju. Prvi izveštaji govore da je Hejvordu možda i ugrožena karijera.

Gordon Hejvord je u NBA stigao 2010. godine, u Jutu Džez, a selidbom u Seltikse je postao četvrti najplaćeni­ji košarkaš u najjačoj ligi sveta, posle Stefona Karija, Lebrona Džejmsa i Pola Milsapa.

- Teško nam je. Video sam nekoliko teških povreda u karijeri, a nekoliko sam i sam imao. Dve najužasnij­e su verovatno Hejvordova i povreda Pola Džordža tokom meča reprezenta­cije SAD. Nije lako videti tako nešto, ali morate da se izdignete iznad toda. Morate da nastavite da se borite. Uz božju pomoć, Hejvord će biti u redu, a mi ćemo nastaviti da se molimo za njega i da mu pomognemo na najbolji način - objasnio je Kajri Irving, koji je u Boston došao upravo da bi igrao u tandemu sa Hejvordom.

Iako nikome nije bilo do igre, Klivlend je savladao Boston sa 102:99.

 ??  ?? Pauza možda i do kraja karijere: Gordon Hejvord Igrači Klivlenda očajni posle strašnog događaja
Pauza možda i do kraja karijere: Gordon Hejvord Igrači Klivlenda očajni posle strašnog događaja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia