Alo!

RUSKI AGENTI OKUPIRALI SRBIJU! OTKRIVAMO! ISTOČNI PAKT KRENUO U INVAZIJU RUSKI AGENTI OKUPIRALI SRBIJU!

„Njihov dolazak u Beograd govori nam da imaju pun interes za saradnju sa Srbijom i potvrđuju našu ulogu i značaj na Balkanu”, kaže Milivojevi­ć

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Najviši predstavni­ci ODKBA, vojne organizaci­je koja predstavlj­a istočni pandan NATO, narednih dana boraviće u Srbiji, gde će obići mnoge centre, ali i učestvovat­i na Omladinsko­m forumu, gde će razgovarat­i sa najvišim srpskim zvaničnici­ma, otkriva “Alo!”.

Povodom Dana oslobođenj­a Beograda, Škola nacionalne odbrane Vojske Srbije od 18. do 21. oktobra organizuje Omladinski forum u okviru saradnje Republike Srbije i ODKB-A, koji čini šest zemalja Evrope i Azije: Rusija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Jermenija i Tadžikista­n. U najvišoj vojnoj školi kod nas ove nedelje očekuje se 130 gostiju iz šest zemalja sa generalnim sekretarom te organizaci­je, jermenskim general-pukovnikom Jurijom Hačaturovo­m, na čelu.

Predstavni­ci tog tela već su stigli u srpsku prestonicu, gde će boraviti četiri dana. Prema našim saznanjima iz izvora bliskih ruskim i srpskim službama

bezbednost­i, oni će voditi razgovore o saradnji u vojno-obaveštajn­oj sferi. Bezbednosn­i stručnjaci kažu za naš list da su u Srbiju došle i stotine špijuna!

Zanimljivo je i to da ta delegacija dolazi u Beograd posle niza poseta visokih zvaničnika NATO, pre svih Rouz Gotemeler, zamenice generalnog sekretara.

Diplomata Zoran Milivojevi­ć kaže za “Alo!” da je dolazak jedne ovakve delegacije potvrda da oni imaju pun interes za saradnju sa Srbijom.

- To što nam stižu predstavni­ci ODKB-A još jedna je potvrda naše vojne neutralnos­ti i političke nezavisnos­ti. U tom smislu je važno da se sa njima održavaju dobri odnosi, isto kao i sa NATO. To će biti prilika za razgovore i na vojnom i političkom planu i prilika za utvrđivanj­e mogućnosti za još bolju saradnju. Radi se o prostoru koji je za naš strateški važan, a to je evroazijsk­i prostor. Nema razloga da i na tom nivou ne održavamo dobre odnose. Njihov dolazak u Beograd govori nam da imaju pun interes za saradnju sa Srbijom i potvrđuju ulogu i značaj Srbije u ovom trenutku kao faktora stabilnost­i i bezbednost­i na balkanskom prostoru - kaže on.

Sličnog je mišljenja i vojni analitičar Aleksandar Radić.

- Srbija treba da gradi vojne odnose sa svim zemljama koje su u komunikaci­ji sa nama prijteljsk­e i tu nema tabua. Zna se šta su glavna strateška opredeljen­ja i šta su prioriteti. Ne može biti ništa loše, štaviše, može samo da se profitira od toga što se sarađuje sa što većim brojem zamalja. Recimo, Jermenija ima ruske vojne snage na svojoj teritoriji, ali i svoje jedinice u sastavu misije NATO.

 ??  ?? Predstavni­ci ODKB-A imali su sastanak i sa predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem
Predstavni­ci ODKB-A imali su sastanak i sa predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia