Alo!

Radim za Srbiju, ne za EU, Rusiju ili Ameriku!

-

U Vlasotincu je juče otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra, u kojem Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra.

Predsednik je, međutim, primetio da je u Vlasotincu velika stopa nezaposlen­osti i dodao da ćemo zato, kako je rekao, morati mnogo više da radimo.

“Moraćemo još više da radimo, jer ovde je veoma visoka stopa nezaposlen­osti i moraćemo još da radimo da bi bilo manjme siromašnih ljudi i nade za budućnost”, rekao je.

Predsednik je zahvalio istovremen­o generalnom direktoru Grunera Edvardu Šprajceru, inače, čiji je otac inače Slovenac poginuo na teritoriji Srbije tokom Drugog svetskog rata.

Primetio je i da Srbija mora najviše da ulaže u mlade ljude u njihovo

obrazovanj­e i tek tada,

kazao je, možemo da računamo na drugaciju budućnost. On se potom sreo sa grupom đaka koja je krenula na dualno obrazovanj­e prošle godine, a koji su sada radnici u ovoj fabrici. Njih je kasnije izveo na binu, kako bi svima pokazao dobar primer moderne Srbije.

“Nije pomoć kada nekoga nahranite tako što mu upecate jednom ribu, pa mu upecate drugi put ribu... Pomoć je kada ga naučite da peca”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić govorio je između ostalog i o špekulacij­ama da SAD zameraju Srbiji jer planira da svoje deminere koji s u

se obučavali američkim novcem pošalje u Siriju sa ruskom vojskom, da o tome još nije odlučivano ali da je i sam primetio da su preko medija “i jedni i drugi i treći već krenuli da pritiskaju”.

“Nemam odgovor... Radimo sve što možemo da sačuvamo nezavisnos­t. Borimo se za Srbiju i srpske interese, da sačuvamo suverenite­t i samo donosimo odluke. Da li ima pritisaka sa svih strana? Ima ih, možda, i više nego ikada”, rekao je on.

Predsednik je rekao da građane “ne treba da boli glava oko toga” i da oni ne treba da se opredeljuj­u da li su za Ruse, Amerikance ili Evropljane, već da treba da budu za sebe, svoju zemlju i narod. J. M.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia