Alo!

ZVEZDO, PALI TOPA!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Celu deceniju je Zvezda, sa svojom armijom navijača, čekala da napadne velikana u svojoj „barutani”. Dolazili su joj mnogi posle Bajerna 25. oktobra 2007, odlazili kao pukovnici ili pukovnici, ali niko nije bio tako zvučnog imena kao što je večerašnji gost. I zato, megdan sa Arsenalom pamtiće se dugo, a koliko, da li duže od onog iz 1978, zavisi od Milojeviće­vih „ratnika”.

Dočekala je Zvezda tim iz Londona i pre skoro 40 godina i ispratila ga bez ičega. Bez osmeha zadovoljst­va, oduzetog još u 12. minutu golom Cvijetina Blagojević­a, bez željenog makar remija koji bi u prohladnoj beogradsko­j večeri jače grejao nadu u (potonji neostvaren) prolazak među osam najboljih u Kupu UEFA. Jedan hitac bio je dovoljan za trijumf na „Marakani”...

Kakvim arsenalom sada raspolaže crveno-bela četa? Može li Arsenal da se ućutka u grotlu više od 50.000 bučnih Srba? Makar i jednim jedinim đuletom...

Vera u sopstveni kvalitet, toliko puta dokazan ove sezone, ostaje adut izabranika Vladana Milojevića i za okršaj trećeg kola grupe H. Kao i podrška slavne generacije (Pižon Petrović, Dule Savić, Šestić...), koja je naslednici­ma poželela da i oni zatresu Evropu.

- Bilo mi je puno srce kada sam video ekipu iz ‘78. To ne može da se plati. Nadam se da će i ovu generaciju pamtiti po lepom posle mnogo, mnogo godina - poručuje Milojević.

Zvezdin strateg nema ništa protiv da Savić, sada Vujadin, kao onomad Dušan na „Hajberiju” (za 1:1), postigne prelep gol.

- Nismo uvežbavali takvu akciju, ali ako je otac dao gol, neka ga da i sin. Da nastavimo - priželjkuj­e Milojević. Milojević po običaju ne obećava ništa, osim da će njegova ekipa dati sve od sebe na terenu.

- Želimo da se suprotstav­imo Arsenalu na najbolji način. To što gubi u Premijer ligi ne znači ništa. U Evropi igra rasterećen­ije, apsolutni je favorit u grupi. U kojem god sastavu da izađe, to je jak i moćan tim - tvrdi on.

Zvezdin adut, možda i najjači u okršaju sa „tobdžijama”, biće publika. Sve ulaznice imaju vlasnika.

- Još jedan ovakav stadion bio bi rasprodat. Navijači su već pobedili, mi ćemo ih pratiti. Atmosfera će biti vrela, ali ne znam koliko će gostima praviti problem. Nadam se da hoće - optimist je Vladan

Milojević.

A na „Marakani” umesto muka

- gruva! Zvezda pali topa.

 ??  ?? Hrabro na Vengera:
Vladan Milojević Arsenal je igrao 2010. u Humskoj i pobedio Partizan sa 3:1 u LŠ
Hrabro na Vengera: Vladan Milojević Arsenal je igrao 2010. u Humskoj i pobedio Partizan sa 3:1 u LŠ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia