Alo!

TAČI VRBUJE Hašim računa da su Srbi lakomi bi na pare i da prodali i rođenog oca SRBE U VOJNIKE!

Kosovske vlasti čine sve kako bi imale 10 odsto pripadnika koji nisu Albanci

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovica@alo.rs

ispunio kvotu od deset odsto nealbanaca koja je neophodna za multietnič­ku vojsku Kosova, Tači ne žali novac, a dosta je onih Srba koji će zarad novca pristati na sve, tvrdi general Momir Stojanović.

- Vrlo je realno da Tači traži Srbe za vojsku i da ih vrlo lako nalazi. Sve to se uklapa u metodologi­ju koju Albanci sprovode među Srbima na Kosovu. To je vrlo blisko srpskom mentalitet­u jer je u kosovskoj policijsko­j službi poznato da se jedan veći broj Srba koji su trenutno tamo bez ikakvih pritisaka i sasvim dobrovoljn­o prijavio i položio zakletvu da će služiti po zakonima Kosova. Sada se to isto sprovodi po pitanju vojske. Tačiju je bitno da dokaže da je ta buduća vojska Kosova multietnič­ka, a Srbi za novčanu nadoknadu zanemaruju srpske intrese i sami ulaze u takvu vojsku. Ne verujem da Tači preti Srbima i ucenjuje ih, na sceni je čisto potkupljiv­anje, Srbi prodaju sve, i uspomene, i nacionalne interese, i oca rođenog za novac, a oni koji kupuju znaju koliko smo slabi na pare i da sigurno padamo - kaže Stojanović.

Sa njim je saglasan i profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović.

- Ne verujem da Tači prisiljava Srbe da uđu u vojsku. Tači juri sada Srbe i Crnogorce za vojsku i sigurno mu to nije nikakav problem. Srbi na to gledaju samo kao na posao bez dubljih razmišljan­ja, imaće platu. Da Tači dođe i otvori fabriku u Srbiji, mislite da mu se niko ne bi javio da radi tamo? Javilo bi mu se mnogo njih. To vam je isto. Mi nemamo jedinstven stav po tom pitanju, pa da niko ne uđe - kaže Trifunović.

 ??  ?? Stojanović Momir Vojska Kosova pod kapom NATO pakta
Stojanović Momir Vojska Kosova pod kapom NATO pakta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia