Alo!

ZOKA: ZAVRŠIĆETE KAO „ŠARLI EBDO“!

-

Zorica Zoka Mitrović, devojka Zorana Marjanović­a, osumnjičen­og za brutalno ubistvo svoje supruge Jelene Krsamnović Marjanović, ne prestaje da šokira svojim ispadima, a najnoviji je u najmanju ruku zabrinjava­juć. Naime, Zorica je putem društvene mreže Fejsbuk uputila otvorenu pretnju smrću novinarima zbog tekstova koji se u medijima pojavljuju o Zoranu Marjanović­u i njegovoj porodici. Ona je na toj društvenoj mreži ostavila status u kojem je napisala: „Treba vam prirediti 7. januar, kao Šarli Ebdou”, pri tom misleći na tragičan događaj koji se desio u januaru 2015. godine, kada je u redakciji francuskog satiričnog lista „Šarli Ebdo” ubijeno 12 novinara i članova redakcije.

- Treba vama prirediti 7. januar, kao Šarli Ebdou, pa ćete poštovati zakon, koji vam i te kako nalaže suprotno od ovoga što činite. Dok se neko lud ne nađe, pa vam poželi dobar dan „kalašnjiko­vim“, vi nećete stati. Pravda i podrška Zokiju i njegovoj porodici - piše na Fejsbuk profilu Marjanović­eve devojke. Nakon ove objave Zorica je objavila još jednu:

- Vidim, sve bruji od „kalašnjiko­va” u novinama. A kada sam objavila najostroži demant da sam ja lično rekla, pisala, ili aludirala da se poznajem sa Zokijim od pre i demant za one

strašne nebuloze oko deteta, to niste objavili. I dalje se nadam da će vam se nekada neko lud naći i poželeti vam dobar dan, ovaj put „dragunovim“(snajper). Zoki, uz tebe sam.

Iako Zorica Zoka Mitrović nije imenovala nijednog novinara, niti je navela na koji medij konkretno misli, stručnjaci smatraju da bi taj njen status trebalo shvatiti ozbiljno.

- To što je napisala jeste pretnja. Ona ima pravo da brani sebe i svog

izabranika, ali njeno javno eksponiran­je na ovakav način je nedopustiv­o. Nadležni državni organi bi trebalo da se ozbiljno pozabave ovom pretnjom, naročito imajući u vidu da je Zorica konfliktna ličnost, koja se u trenutku hapšenja Zorana Marjanović­a zaletala na policajce. Ako se zaletala na policiju, zašto se ne bi zaletala na novinare, pa zbog svega toga ovo zaslužuje da ona bude pozvana makar na informativ­ni razgovor objašnjava Zlatko Nikolić, kriminolog.

I advokat Nebojša Milosavlje­vić smatra da je takav ispad za svaku osudu i da je ponašanje Mitrovićev­e vrlo neuobičaje­no.

- Ipak, treba voditi računa da li je to zaista ona napisala. Možda se neko drugi krije iza njenog imena na društvenoj mreži i možda namerno i smišljeno piše takve stvari u njeno ime. Ali, bez obzira na sve, nadležni bi morali preventivn­o da ispitaju ove javno upućene pretnje i da sve ovo ozbiljno shvate - rekao je Milosavlje­vić.

Podsetimo, Zorica Zoka Mitrović je u žižu javnosti dospela nakon hapšenja Zorana Marjanović­a, kada je javno priznala da su njih dvoje u vezi.

- Ona na sve moguće načine pokušava da iščupa Zorana iz zatvora. U tom pokušaju čak je i stupila u kontakt sa jednim poznatim političare­m iz opozicije, ne bi li joj on eventualno pomogao da izvede Zorana na slobodu. Ne treba zaboraviti ni to da ona i Zoran nameravaju da se što pre venčaju, kako bi mu ona postala zakonita supruga. Navodno, iza te želje za brakom krije se namera da se Zorica oslobodi svedočenja pred nadležnim organima u istrazi koja se vodi protiv Zorana - podseća naš dobro obavešten izvor. A. H.

 ??  ?? Iza rešetaka: Zoran Marjanović
Iza rešetaka: Zoran Marjanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia