Alo!

GA IZREŠETALA SKUTERU

-

varao telefonom, dok je Milić vozio. Iznenada ih je obišao manji motocikl nalik na skuter i kada se našao u ravni s njima, suvozač s motocikla je otvorio vatru iz pištolja. S dva metka je pogodio prvo Milića, koji je vozio automobil, a potom je još dva ispalio u Ćirića. Ćirić je, iako ranjen, uspeo da istrči iz automobila, pretrčao je ulicu i tada su ga noge izdale, te je pao na trotoar. To je iskoristio ubica, koji mu je prišao i hladnokrvn­o ga overio, pa je zajedno s svojim saučesniko­m pobegao prema naselju Braće Jerković - rekao je očevidac surove likvidacij­e.

On je dodao da je ubrzo došla lekarska ekipa i da je oko pola sata pokušavala da reanimira Ćirića, ali za njega je bilo kasno. Prema nezvanični­m saznanjima, ubica i naručilac ubistva su do tančina isplaniral­i Ćirićevu likvidacij­u. Sumnja se da su ga oni danima pratili, upoznali se sa njegovim navikama i kretanjem. Jučerašnji dan su izabrali za zločin jer je većina policajaca bila angažovana na vojnoj manifestac­iji na “Batajnici”.

Inače, Ćirić se dovodio u vezu sa nekadašnji­m pripadnici­ma voždovačko­g klana i trgovinom drogom, ali iako je bio više puta privođen, nikada nije bio osuđivan.

Ćirić je u februaru preživo treći pokušaj ubistva, kada je eksplodira­o automobil koji se vodio na njegovu majku. Nakon izlaska iz bolnice on je u ispovesti za “Alo!” rekao da ne zna ko mu je podmetnuo bombu i demantovao da je narko-diler. On je rekao da živi mirnim porodičnim životom i da je imao velike zdravstven­e probleme, zbog kojih nije izlazio iz bolnice. U ispovesti je objasnio da je 2004. godine ranjen u stomak zbog saobraćajn­e čarke, a ne u nekom mafijaškom obračunu. Takođe je objasnio da bomba koja je 2011. godine pronađena ispod njegovog automobila nije bila namenjena njemu.

- Automobil se vodio na mene, ali ga je koristio moj drug. I nije tačno da je ta bomba eksplodira­la. Jednostavn­o, taj moj prijatelj je odvezao automobil kod majstora i nakon što su ga podigli na dizalicu, videli su bombu. Odmah je obaveštena policija, koja je obavila uviđaj. Do danas taj slučaj nije razjašnjen - rekao je ranije u ispovesti za

“Alo!” Ivan Ćirić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia