Alo!

SVETA „MARAKANA“

ZVEZDINI NAVIJAČI OPČINILI FUDBALSKI SVET NA MEČU SA ARSENALOM

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

„Delije” stvorile atmosferu kakva se

retko doživljava

To može samo „Marakana”. Koliko puta rečeno, koliko samo puta viđeno, doživljeno. I prepričava­no. Sada priča i Evropa, najpre Englezi koji su uživo videli Zvezdinu svetinju, osetili njenu moć i ostali zadivljeni. Očarani.

Nije srpski vicešampio­n zapušio Arsenalov top, kako je to najavljiva­la slika sa severa na početku okršaja. Nije, a mogao je odvažnu igru da materijali­zuje trijumfom koji bi se pamtio koliko i ambijent koji ga je „tražio”. Nije čak na kraju ni sačuvao zaslužen bod u meču 3. kola grupe H. Ali je pobedio - na tribinama.

Zvezdini navijači okupili su se preksinoć u najvećem broju na mečevima Lige Evrope. Nadjačali su za nekoliko hiljada fanove Zenita, a sve ostale ostavili daleko iza. Na tribinama našeg najvećeg stadiona bilo ih je zvanično 50.238, a sigurno i nekoliko hiljada više.

Osim brojnošću,

„delije” su fudbalski svet ostavile u čudu i atmosferom čiji je deo bila i koreografi­ja posvećena

Svetom Simeonu Mirotočivo­m. Fenomenaln­im navijanjem koje su „debelo” po završetku meča iskrenim aplauzom pozdravili i navijači Arsenala.

„Gledao sam fudbal na četiri kontinenta, ali atmosfera koja je stvorena na ‘Marakani‘ je bolja od bilo koje koju sam doživeo. Buka je tolika da jedva čujete sebe dok pričate”, utisak je Lejta Jusifa, novinara „Dejli mejla”, inače pristalice „tobdžija”.

 ??  ?? Aplauz za „delije”: Navijači Arsenala
Originalna koreografi­ja: Sveti Simeon
Mirotočivi
Aplauz za „delije”: Navijači Arsenala Originalna koreografi­ja: Sveti Simeon Mirotočivi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia