Alo!

Francuz UBIO Zvezdu!

žuti „Odluka da Rodiću pokaže drugi karton doprinela je konačnom ishodu”

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

ĐUROVIĆ TVRDI DA JE NAŠ TIM DRASTIČNO OŠTEĆEN PROTIV ARSENALA

Da li bi Zvezda sačuvala ogroman bod, ili bi možda zgrabila sva tri nemerljive veličine da je kraj okršaja sa Arsenalom dočekala neosakaćen­a? Da li bi i tad Žiru dobio priliku da odluči pobednika, ili bi možda juriši crveno-belih na gol Čeha ispisali jedinicu ispred nule na semaforu? Nažalost, to nikad nećemo saznati.

Neće srpska javnost saznati ni zašto je Benoa Bastijen u

80. minutu isključio Milana

Rodića, ali iz reči Radeta Rake Đurovića može da se zaključi da je Francuz oštetio crvenobele protiv „tobdžija” (0:1).

- Najviše što je u toj situaciji moglo da se dosudi je faul. To je tipičan primer loše sudijske odluke, koja je, eto, Zvezdu verovatno dovela u tešku situaciju u tom takmičenju. Bez tog boda, prestižnog boda, jer je suparnik bio Arsenal, šanse su joj umanjene. Odluka Francuza je, tvrdim, doprinela konačnom ishodu - ističe Đurović u razgovoru za „Alo!”.

Da li je Zvezdin igrač

udario suparnika laktom?

- UEFA sugeriše da se sankcioniš­e upotreba lakta, međutim, nije isto kad savijete ruku i napravite trzaj da laktom udarite rivala - to je namera, to je prljavo i za direktan crveni karton - i kad vam je u skoku, u borbi za loptu, ruka ispružena. Pa ne možete ruku da ostavite u svlačionic­i. Igrao sam fudbal 15 godina, 15 godina sam sudio i sad pokušavam 15 godina da komentariš­em, da probam da približim istinu. A ona je u ovoj situaciji nedvosmisl­ena - Rodić nije napravio trzaj da bi namerno udario suparnika.

A kažnjen je isključenj­em...

- Ako o prekršaju eventualno može da se

polemiše, o tome da li je uopšte postojao, žuti karton nikako nije smeo da se pokaže. Pogotovo ne drugi žuti na meču. Jasno je da pravila ne razdvajaju prvi i drugi žuti karton, sudije i te kako razdvajaju. Drugi mora da bude ubedljivij­i da bi se pokazao. Da u praksi nije tako, imali bismo na utakmici ko zna koliko isključenj­a.

Igrač „tobdžija” Vilšir rekao je da Rodić na Ostrvu za to ne bi dobio drugi žuti karton...

- Siguran sam da u Engleskoj ni prekršaj ne bi bio dosuđen!

Navijači crveno-belih su na kraju tražili i dva penala. Da li je Zvezda i tu oštećena?

- O igranju rukom može da se raspravlja, što znači da je Francuz možda i mogao da dosudi kazneni udarac. Već kod pada Stojkovića nije bilo dileme. Zvezdin igrač je želeo prekršaj, da nije to pokazao, ostavio bi sudiji mogućnost da razmisli. Ovako... Žao mi je Zvezde. Fudbal daje i uzima, njoj je uzeo kad nije zaslužila - poručuje Raka Đurović.

 ??  ?? Žao mu je Zvezde: Raka Đurović
Faul bez kartona: Start Rodića nad Kokelanom Sudija Bastijen isključio Milana Rodića na pravdi boga
Žao mu je Zvezde: Raka Đurović Faul bez kartona: Start Rodića nad Kokelanom Sudija Bastijen isključio Milana Rodića na pravdi boga

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia