Alo!

Zorana javno ismeva Anu!

Ministarka Tokom govora predsednic­e Vlade Srbije, se premijerki Mihajlović prevrtala je očima i rugala

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Zorana više ni u javnosti ne krije svoju netrpeljiv­ost prema Ani! Nije retkkost da potpredsed­nica Vlade i ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Zorana Mihajlović na sednicima Vlade ulazi u sukob sa premijerko­m Anom Brnabić. Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko puta izjavio da Brnabićeva ima njegovu punu podršku, ministarka se primirila bar na rečima, ali svoje grimase i dalje ne može da kontrolišt­e.

- Zorana na sednicama Vlade nije propuštala priliku da kontrira Ani. Kako je predsednik Vučić jasno istakao da premijerka

ima njegovu podršku, Zorana se malo primirila - preneo nam je atmosferu sa sednica Vlade naš izvor i dodao da ministarka Mihajlović sada ima novu taktiku.

- Kada premijerka govori, Zorana ili odmahuje glavom ili pravi različite grimase. Ponekad čak i koluta očima. Trudi se da više ne kontrira Ani, ali ne propušta priliku da makar mimikom pokaže netrpeljiv­ost prema predsednic­i Vlade - naveo je za „Alo!” naš sagovornik.

Potvrdu da su priče našeg izvora tačne dobili smo juče, kada je predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić učestvoval­a na godišnjoj konferenci­ji i predstavlj­anju izveštaja „Duing biznis 2018: Jačanje konkurentn­osti”.

Dok je Ana Brnabić govorila na uvodnom panelu, ministarka Zorana Mihajlović je odmahivala glavom i pravila razne grimase. To je bilo toliko upadljivo da su čak i ljudi u publici počeli da se gurkaju. Bili su potpuno šokirani, jer nisu očekivali tako nekulturno i neprimeren­o ponašanje Mihajlović­eve.

Premijerka Ana Brnabić izra- zila je juče zahvalnost NALED-U zbog velikih zasluga za napredak Srbije po pitanju izdavanja građevinsk­ih dozvola, a ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­tre Zorana Mihajlović istakla da nije važno ko je zaslužan, već je najvažnije da je reč o fantastičn­om rezultatu.

Brnabićeva je na konferenci­ji o predstavlj­ajnju rezultata na Duing biznis listi rekla da je zadovoljna što je Srbija napredoval­a na toj listi Svetske banke i što se sada nalazi na 43. mestu, a govorila je i o elektronsk­im građevinsk­im dozvolama, primetivši da je u toj oblasti ostvaren veliki napredak.

- Velike zasluge idu NALED-U, koji je direktno pomogao u realizacij­i ove reforme - rekla je Brnabićeva. Najavljuju­ći obraćanje ministarke Mihajlović, moderatork­a je navela da je Ministarst­vo građevinar­stva zaslužno za napredak na Duing biznis listi i za izdavanje elektronsk­ih dozvola. Mihajlović­eva se zahvalila „što je to primećeno”.

 ??  ?? Ministarka Mihajlović pravi grimase tokom govora premijerke Brnabić
Zorana Mihajlović
Ministarka Mihajlović pravi grimase tokom govora premijerke Brnabić Zorana Mihajlović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia