Alo!

DA POBEDE FUDBAL I PARTIZAN

„Najveći Srbin i partizanov­ac je onaj ko podrži svoj klub, a u isto vreme ne vređa protivnika”, kaže trener crno-belih Miroslav Đukić

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulović@alo.rs

Kad je pre tri godine reprezenta­cija Albanije dolazila u Humsku, desio se najveći incident u novijoj istoriji srpskog fudbala. Sve je tada kulminiral­o opštom tučom na terenu, a večeras

u 19 (RTS 1) fudbaleri Partizana na istom mestu dočekuju albanski Skenderebg, uz veru i nadu da se takve scene neće ponoviti.

Upravo zbog toga, uoči susreta se mnogo više priča o merama bezbednost­i, broju policajaca i helikopter­a nego o mogućem broju golova, pa trener srpskog šampiona Miroslav Đukić apeluje na navijače da ne urade ništa što bi moglo da naškodi crno-belima.

- Najveći Srbin i najveći partizanov­ac je onaj ko podrži svoj klub, a u isto vreme ne vređa protivnika. Ovo je fudbal, moramo

da mislimo samo o igri i ništa drugo ne treba da nas zanima. Eto, Skenderbeg je zbog vređanja na utakmici protiv nas kažnjen od UEFA, pa i to treba da nam bude opomena - kaže Đukić i dodaje:

- Verujemo u podršku navijača, mnogo nam znači i uz njihovu

pomoć moramo da idemo po tri boda. Ne želim da pričam o umoru kao nekom bitnom faktoru, jer koliko smo umorni mi, toliko je i naš rival. U pitanju je ozbiljna i kvalitetna ekipa, koju moramo da shvatimo krajnje ozbiljno ukoliko želimo da ostvarimo povoljan rezultat.

Trener Partizana pred ovu utakmicu može da se raduje povratku među stative standardno­g golmana Vladimira Stojkovića, ali je pitanje hoće li moći da računa na Sejdubu Sumu, najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

- Stojke se vraća i to je dobra stvar, ali se dva dana pred utakmcu povredio Sejduba Suma. On ima probleme s primicačem, prognoze nisu baš najbolje, ali videćemo kako će biti do početka meča. Ipak, čak i ukoliko ne bude spreman, naše ambicije su iste. Idemo na pobedu - ističe Đukić.

 ??  ?? Čeka ih novi duel: Jevtović i Dita
Čeka ih novi duel: Jevtović i Dita

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia