Alo!

Cena „boljeg života”

-

P ekar ubijen zbog 20.000 evra... Toliko je prijatelj i dželat procenio da vredi njegov život. Dosadašnja istraga je pokazala da je ubica bio u dugovima i da nije birao sredstva da dođe do cilja. Na šta smo sve spremni zarad ličnih interesa?!

D ugogodišnj­e prijateljs­tvo žrtve, pekara Nikole Ostojića, i ubice, stakloresc­a Filipa Gavranović­a, narušeno je u petak prošle nedelje. U dugovima do guše, Gavranović je namamio svog prijatelja u radnju, gde ga je ubio. Smišljao je dželat četiri dana šta će sa telom, ali ga je policija preduhitri­la i otkrila zločin. Ubistava je bilo i nažalost će ih biti, ali zar smo došli u situaciju da ubijamo najbliže kako bismo sebi obezbedili bolji život?

K azna za ovakav zločin može biti četiri decenije. Nikada više Nikolin sin neće zagrliti oca, a njegova supuga moraće kroz život sama. Sudbina se poigrala s njima, ali život se mora nastaviti.

Često kažemo - novac ne pokreće život, ali u današnje vreme plaćaš glavom imao ga ili nemao.

Još se nadam da ima nečega ljudskog u nama. Da ćemo spoznati prave vrednosti.

Zašto smo postali bahati i okrenuti samo sebi? Deca su naša budućnost, a da li želimo da ih odgajamo uz svakodnevn­i kriminal. Što bi rekli neki umni ljudi, budimo ljudi. Gajimo porodicu, negujmo prijateljs­tva... Dobro će nam se dobrim vratiti... Ako se i ne vrati nama, vratiće se našoj deci.

Život je lep, a sve je u našim glavama. Kakave su ti misli, takav ti je život.

Mi smo ti koji biramo sadašnjost, ali i krojimo budićnost.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia