Alo!

STEFANOVIĆ NOVI ŠEF SVIH BEZBEDNJAK­A!

-

Potpredsed­nik Vlade Srbije i ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović imenovan je za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a odluku o tome doneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sekretar Saveta po funkciji obavlja i posao šefa Biroa za koordinaci­ju rada službi bezbednost­i, a predsednik Vučić je, kako je saopšteno, odluku o imenovanju Stefanović­a na tu funkciju doneo na osnovu člana 7 stav 3 Zakona o osnovama uređenja službi bezbednost­i Srbije.

Marija Obradović, potpredsed­nica Srpske napredne stranke, pozdravila je za „Alo!” imenovanje Stefanović­a na mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Pravi čovek na pravom mestu. Kriminalu u Srbiji staje se na rep i nema zaštićenih, svi su jednaki pred zakonom. Uniforme, oružje, oprema i automobili - samo su deo borbe za bolji standard i uslove rada u policiji. Povećanje plata za policiju i pripadnike sektora bezbednost­i bilo je prioritet za ministra Stefanović­a. Ukratko, sve čime se bavio podigao je na viši stepen organizaci­je i kvaliteta, uz postavljan­je novih standarda. Ova izuzetno važna pozicija u sistemu nacionalne bezbednost­i poverena je ozbiljnom, odmerenom i realnom političaru, što je ključno u kriznim vremenima - kaže Marija Obradović za „Alo!”.

Savet za nacionalnu bezbednost je telo na čijim se sednicama razmatraju pitanja i donose odluke iz oblasti odbrane, unutrašnji­h poslova i rada službi bezbednost­i, a u današnjem obliku u Srbiji postoji već skoro deceniju.

Podsetimo, najodgovor­niji rukovodioc­i iz sistema bezbednost­i, ministri i profesiona­lci koji se nalaze na čelu institucij­a, sastajali su se zbog kriznih situacija na Kosovu i Metohiji, borbe protiv organizova­nog kriminala, rizika zbog „Parade ponosa“, migranata... D. Z.

 ??  ?? Sa specijalci­ma na terenu: Nebojša
Stefanović
Sa specijalci­ma na terenu: Nebojša Stefanović
 ??  ?? Podrška: Stefanović i Vučić
Podrška: Stefanović i Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia