Alo!

ĐILASU KUM DAO milione za izbore

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Mlađan Đorđević, koji je godinama nosio titulu najmisteri­oznije osobe u Srbiji, glavni je finansijer Dragana Đilasa. On je neko ko za Đilasa prikuplja milione evra koji će biti upotreblje­ni za najprljavi­ju predizborn­u kampanju, saznaje „Alo!“.

Prema rečima našeg izvora, Đorđević, koji je i kum Dragana Đilasa i poznat kao neko ko je vedrio i oblačio i u SPC, te smenjivao i postavljao vladike, vodi sve Đilasove poslove i biće njegov glavni čovek kada uđe u trku za beogradske izbore.

- On maltene radi isto za Đilasa kao i ovi preko Rajskih ostrva, vrlo je skriven i preko njega navodno idu sve pare iz inostranst­va pomoću kojih će Đilas potplaćiva­ti pripadnike opozicije kada ih bude okupljao oko sebe. Osim što su dobri prijatelji i kumovi, i sama karijera Mlađana Đorđevića tesno je povezana sa karijerom Dragana Đilasa - kaže naš izvor i nastavlja:

- Taj čovek sada čini sve kako bi Đilas ponovo ušao u politiku. Ne samo da obezbeđuje ogromnu količinu novca već i osmišlja kampanju i kuje sve planove. Poznato je da je Đorđević po izveštaju američke ambasade dva dana pre smene episkopa Artemija, 11. 2. 2010, obavestio tu ambasadu da će episkop Artemije biti uklonjen. Kao saradnici Borisa Tadića zajedno su putovali 2010. na Kosovo i Metohiju, više puta.

Politički analitičar Branko Radun ističe da je za Mlađana Đorđevića čuo još kada je bio jedan od glavnih organizato­ra studentski­h protesta 1992, kao i da je on jedan veoma sposoban čovek, te ga ne čudi što je i dalje desna ruka Dragana Đilasa.

- Retko se on pojavljiva­o u javnosti, bio je misterioza­n uvek, pravi čovek iz senke, Tadićev saradnik, a uvek veoma blizak i odan Đilasu. On je definitivn­o veoma sposoban čovek i sve te organizaci­one poslove za kampanju i sve ostalo je perfektno odrađivao. Bio je Đilasova desna ruka uvek. Sve konce u rukama je uvek on držao. Ne iznenađuje me što je i u ovom momentu uz Đilasa, uvek je bio on tu, i sa drugima u opoziciji ima dobre odnose - kaže Radun.

 ??  ?? „Kum nije
dugme“: Dragan Đilas
„A od kuma milioni“: Mlađan
Đorđević
„Kum nije dugme“: Dragan Đilas „A od kuma milioni“: Mlađan Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia