Alo!

Smeće, kako možeš da me pogledaš, a ubio si mi brata?

-

Suđenje optuženima za učestvovan­je u ubistvu Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića nastavljen­o je juče u Specijalno­m sudu, a buru u sudnici izazvala je reakcija sestre pokojnog Nikole Bojovića u trenutku kada je Saša Cvetanović zvani Pit Bul, koji je optužen kao direktan izvršilac tog ubistva, pogledao u njenom pravcu. - Smeće jedno, kako možeš da me pogledaš u lice nakon što si mi ubio brata? - rekla mu je ona. Prethodno je svoj iskaz dao veštak Aleksandar Jovanović, koji se izjasnio u vezi sa podatkom na koji je Miloš Delibašić ukazao na jednom od prethodnih ročišta. Reč je o tome da je veštak Jovanović poslao njegovom advokatu Vladimiru Zrelecu, sada pokojnom, mejl u kojem mu je dao mišljenje o mentalnom zdravlju Miloša Vojinovića. Kako tvrdi Delibašić, u tom mejlu veštak je napisao: „Ni majka Tereza ne bi bolje, a tužilac poverovao”, i dao mišljenje da Vojinović ima lakši mentalni poremećaj. Međutim, veštak Jovanović je u svom zvaničnom mišljenju datom sudu izneo zaključak da Vojinović ne pati od duševnih poremećaja.

- To je moja privatna mejl adresa, na koji mi stiže stotinak mejlova nedeljno. Moguće je da sam komunicira­o i sa Zrelecom, ali ja tada nisam bio veštak u ovom postupku - objasnio je Jovanović. Na pitanje sudije Vladimira Duruza da li bi takva vrsta komunikaci­je bila etička prepreka za učestvovan­je u tom postupku, Jovanović je odgovorio:

- Ne. To je bila moja privatna komunikaci­ja sa privatnim licem. Miloš Delibašić je nakon tog odgovora zatražio od sudije da uvaži njegov zahtev da se uradi novo veštačenje Miloša Vojnovića, uz opasku: „Ko zna šta je tom narkomansk­om mozgu droga uradila!“M. I.

 ??  ?? Dragan Jovanović
Jasmina Jovanović
Dragan Jovanović Jasmina Jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia