Alo!

Balša protiv heroja sa Košara!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Beograd je konačno dobio Bulevar heroja sa Košara! Naime, ulica koja spaja

Most na Adi i Tošin bunar ubuduće će se tako zvati u znak sećanja na 108 pripadnika Vojske Jugoslavij­e koji su poginuli u bici na Košarama, odlučili su gradski odbornici, ali nisu svi bili zadovoljni takvom odlukom.

Balša Božović, šef odbornika DS-A u gradskoj skupštini, naveo je da je ta stranka podržala predlog, ali i istakao:

- Glasanje građana o tom predlogu nije bilo transparen­tno, a DS je imao korektan predlog da se taj bulevar nazove po bivšem gradonačel­niku Nenadu Bogdanović­u - naveo je Božović, koji je istovremen­o oštro kritikovao što će se jedna ulica u Sremčici zvati Ulica belog orla.

- Odbornici DS-A ne bi imali ništa protiv da se ta ulica nazove Ulica dvoglavog belog orla, koji simbolizuj­e srednjovek­ovnu Srbiju, ali termin beli orao podseća na paravojnu formaciju iz ratova devedeseti­h godina - rekao je Balša.

Jasmina Mitrović Marić, predsednic­a Komisije za imenovanje trgova i ulica, odbacila je kritike na predlog da se jedna ulica nazove po belom orlu, navodeći da beli orao potiče iz vizantijsk­e heraldike i da je to „koren iz kojeg smo izrasli kao država i narod”.

Nekadašnji funkcioner DSS-A Nebojša Bakarec zvanično je pristupio Srpskoj naprednoj stranci i odborničko­j grupi te stranke u Skupštini grada Beograda. Kako je naveo, sa Aleksandro­m Vučićem, liderom SNS-A, dogovorio se pre dva meseca o pristupanj­u kako bi „svojim znanjem i iskustvom pomogao u kampanji“. On je istakao da su svi projekti koje je vlast sa SNS-OM na čelu započela u Beogradu „fantastičn­i“, a nije propustio priliku da optuži nekadašnje­g gradonačel­nika Beograda Dragana Đilasa da je „grad doveo

do bankrota“.

„Glasanje građana nije bilo transparen­tno i DS je imao korektan predlog da se taj bulevar nazove po bivšem gradonačel­niku Bogdanović­u”, naveo šef

odbornika demokrata

 ??  ?? Balša Božović 108 vojnika je poginulo u borbi na Košarama
Balša Božović 108 vojnika je poginulo u borbi na Košarama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia