Alo!

Nole se davi u salati!

Novak Đoković fotografis­an dok je ručao u jednom restoranu na Beverli Hilsu

- Piše: M. ANTONIJEVI­Ć redakcija@alo.rs

Novak Đoković jede zeleniš ko da je pečenje, a ove fotografij­e su dokaz za to! Nole je uslikan u Los Anđelesu na ručku sa prijatelje­m, a primetno je bilo da se naš najbolji teniser davi u zelenoj salati!

Nekada prvi teniser sveta uslikan je dok je jeo u jednom restoranu na Beverli Hilsu, a društvo mu je pravio jedan prijatelj. Srpski sportista bio je očigledno fokusiran na svoj ručak, što je svakako za pohvalu, s obzirom na to da njegova profesija zahteva da vodi uredan život.

U skladu s tim, salata je svakako poželjan obrok za jednog atletu, mada bi većina ovaj ručak začinila i nekim mesom.

Podsećanja radi, Đoković je pre nekoliko meseci izjavio da nije tačno da jede samo hranu biljnog porekla, o čemu se mnogo pisalo i što su pojedini teniski laici, čak i stručnjaci, smatrali jednim od razloga za njegov pad na ATP listi.

- Nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi nezaobilaz­na namirnica. U avgustu 2015. sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstven­e. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku. Ne želim to uopšte da komentariš­em, pošto mi je potpuno besmisleno. Ljudi koji nisu dovoljno informisan­i donose zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga zabranjuje da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći - izjavio je Novak u junu ove godine, pre nego što je dobio drugo dete.

Inače, on je nedavno, prvi put u poslednjoj deceniji, ispao iz top deset tenisera na ATP listi, ali nema sumnje da se priprema da taj zaostatak nadoknadi, a u tome će mu svakako pomoći i zdrava ishrana.

 ??  ?? Nikuda bez vode u ruci
Prijatelj je verovatno sačekao da se rastanu, pa da navali na hamburger
Zeleno, volim te, zeleno: Nole u akciji
Nikuda bez vode u ruci Prijatelj je verovatno sačekao da se rastanu, pa da navali na hamburger Zeleno, volim te, zeleno: Nole u akciji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia