Alo!

Zoranova ćerka U VLADI SRBIJE!

Jovana angažovana u Timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva

- Pišu: D. RAMADANI - V. PAPOVIĆ redakcija@alo.rs

Ćerka Zorana Đinđića radi u Vladi Srbije! Jovana Đinđić (27) nedavno je angažovana u Timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva na poziciji koordinato­rke za rodnu ravnopravn­ost i ljudska prava, saznaje “Alo!”.

Čini se da je ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003, zakoračila u politiku i krenula stopama svoga oca. Prema podacima koji su navedeni na zvaničnom sajtu, tim u kojem je Jovana angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivan­ja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarst­vima u razvijanju i sprovođenj­u politika socijalnog uključivan­ja, uz redovne konsultaci­je s organizaci­jama civilnog društva.

Marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić istakao je za „Alo!“da se Jovane Đinđić seća sa snimanja spota za Đinđićevu kampanju 1993.

- Znam je kada je bila mala devojčica sa snimanja spota u kojem ju je Zoran Đinđić držao u naručju. Davno je to bilo, za kampanju „Pošteno“. Baš mi je milo što se zaposlila i da radi to što radi. Drago mi je da deca rastu i da postaju svoji ljudi - kazao je Krstić.

Đinđićeva ćerka angažovana je kao koordinato­rka, a u njenoj biografiji navodi se da je diplomiral­a 2013. na Fakultetu za medije i komunikaci­je Univerzite­ta „Singidunum“, na smeru Komunikolo­gija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivan­ja Roma i Romkinja i inkluzivno­g obrazovanj­a. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarst­va prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentki­nja, a od juna 2017. ona je koordinato­rka za rodnu ravnopravn­ost i ljudska prava

- navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva.

 ??  ?? Pokojni premijer
sa suprugom Ružicom i decom
Pokojni premijer sa suprugom Ružicom i decom
 ??  ?? Zoran Đinđić
Zoran Đinđić
 ??  ?? Nebojša
Krstić
Nebojša Krstić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia