Alo!

Hrvatska se u suzama oprašta od Praljka!

-

Od Ante Pavelića, preko Franje Tuđmana do Slobodana Praljka. Hrvatska je juče obeležila godišnjicu smrti predsednik­a Tuđmana (10. decembar 1999), koji je nedavno u presudi Haškog tribunala označen kao ratni zločinac (učestvovao u udruženom zločinačko­m poduhvatu progona bosanskih muslimana). A za danas u Zagrebu pripremaju spektakula­rnu komemoraci­ju generalu Slobodanu Praljku u dvorani “Lisinski”, pa je tako policija već saopštila da će danas važiti poseban režim saobraćaja, dok će za sve građane koji budu želeli da prisustvuj­u komemoraci­ji biti organizova­n besplatan prevoz. Ne treba zaboraviti da na Trgu bana Jelačića već desetak dana stoji plakat sa slikom Praljka, ispod kojeg građani pale sveće. Podsećanja radi, Praljak je nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora za ratne zločine ispio otrov u haškoj sudnici.

A povodom jučerašnje 18. godišnjice smrti Franje Tuđmana oglasio se i Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, koji je ocenio kao skandalozn­u i antievrops­ku izjavu premijera Hrvatske i predsednik­a HDZ-A Andreja Plenkovića “da je Hrvatska pod Tuđmanovim vođstvom u Domovinsko­m ratu i uz žrtvu branitelja stekla slobodu”.

“Andrej Plenković dobro zna da je nedavnom pravosnažn­om presudom šestorici bivših lidera Herceg Bosne presuđeno da je Franjo Tuđman ratni zločinac, jer je učestvovao u udruženom zločinačko­m poduhvatu s ciljem stvaranja etnički čiste ‘velike Hrvatske’”, navodi se u Lintinoj izjavi za javnost.

On ističe da su vojno-policijske akcije “Bljesak” i “Oluja” bile “zločinačko­g karaktera i u funkciji ostvarenja velikohrva­tskog programa po uzoru na zloglasnu

NDH”.

 ??  ??
 ??  ?? U nedelju se državni vrh „poklonio“Tuđmanu
U nedelju se državni vrh „poklonio“Tuđmanu
 ??  ?? Slobodan Praljak
Slobodan Praljak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia