Alo!

UŽIVAĆEMO, nije bitan rival

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Otkada se fudbal igra na ovim prostorima, nikada se nije dogodilo da Partizan i Crvena zvezda zajedno očekuju žrebanje za šesnaestin­u finala nekog evropskog takmičenja, koje će biti obavljeno danas u 13 časova u Nionu (TV Arena 1).

Istorijsko evropsko proleće za oba tima podiglo je euforiju među navijačima crno-belih i crvenobeli­h, koji imaju svoje snove. Jedni žele da se iz kuglice u Švajcarsko­j izvuče ime najjačeg mogućeg rivala kako bi uživo posmatrali još jednog evropskog velikana, dok drugi imaju teoriju da još nije data poslednja reč u Evropi.

A fudbaler Partizana Danilo Pantić nema nekih specijalni­h želja. On samo hoće da uživa u fudbalu i trenutku u kojem se nalazi srpski fudbal.

- Imam samo jednu želju, a ona je da utakmice u šesnaestin­i finala Lige Evrope budu istinski praznik fudbala za sve nas. Nikako ne možemo da utičemo na to koga će nam žreb

dodeliti i zato ne bih želeo ni da se bavim time, niti da se opterećuje­m - kaže mladi fudbaler „parnog valjka“, a slično razmišljan­je ima i trener Mirslav Đukić:

- Nema lakih rivala u šesnaestin­i finala Lige Evrope. Svi koji su ovde imaju kvalitet i zato ne želim da razmišljam o žrebu.

Podsetimo, crno-beli su izborili nastavak u 2018. tako što su završili na drugom mestu u grupi. S obzirom na to da će „večiti“u oba slučaja da budu domaćini u prvim utakmicama, pretpostav­lja se da će jedan od beogradski­h timova svoj prvi meč igrati 14. februara, a drugi dan kasnije (revanši su nakon nedelju dana). Jedina stvar prilikom žreba je da Partizan neće moći ponovo na

Dinamo Kijev, a Zvezda na

Arsenal.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia