Alo!

Ima li koga jačeg?

-

K ako to mislite - Srbi nisu najjača sila na Balkanu? E, sad ćemo to da sredimo...

K ao grom iz vedra neba Srbijom se proširila vest da stiže osam helikopter­a, četiri „mi-17“i četiri borbena „mi-35“, kao i šest baterija raketnog sistema „pancir s1” iz Rusije i Belorusije. Neka onda dušmanin kleti, ako sme, udari na nas.

S rbi su uvek spremni da se mere i porede s nekim. I, kao na kraju onog vica, mi ispadnemo najjači i najpametni­ji. Ipak, nijedna od gore navedenih pošiljki iz Minska i Moskve nije šarena laža, niti je deo neke bajke, već se konačno dešavaju.

N avikli smo da nas razni političari godinama lažu, pričaju bajke i da se, kao po pravilu, uvek kada zaškripi pozivaju na majku Rusiju i tetku Belorusiju. Ipak, sada je došlo drugo vreme...

P robudile su se, izgleda, majka i tetka iz sibirskog sna i zaista se ispunjava ono što je rečeno. Nakon sramotnih uništavanj­a tenkova i dugih cevi u Smederevu i srozavanja vojske, došao je period da ponovo, onako po srpski, pitamo - ima li koga jačeg?

S tigli su ruski „migovi”, remontovan­o je naoružanje, koje smo gledali pre neki dan na Pasuljansk­im livadama, srpski vojnik dobio je i nove uniforme. Konačno se Vojska Srbije vraća na pijedestal sa kojeg su je žuti skinuli.

N aravno da ovo nije nikakav poziv na ratove, daleko im lepa kuća, mali smo mi da bismo bilo kome pretili. Naoružavan­je vojske je potrebno da bismo imali čime da se branimo i da niko više nikada i ne pomisli da smo šaka pirinča koju može da pozoba svaka vrana.

O staje nam samo da još, kako znamo i umemo, pošaljemo u zaborav onu izreku: „Rado ide Srbin u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku”, pa ćemo moći glasno i jasno da kažemo: „Merite se, Srbi, sila smo nebeska.“

 ??  ?? Darko Zlojutro urednik
Darko Zlojutro urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia