Alo!

Dodik: Republika Srpska biće jednog dana država!

-

Ministarst­vo unutrašnji­h poslova Republike Srpske danas u Banjaluci obeležava 4. april - Dan policije Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ministar unutrašnji­h poslova Dragan Lukač tim povodom su otvorili Centar za obuku policije.

Predsednik Srpske naglasio je da su Srbi stvorili državu - Republiku Srpsku, koju su kasnije odbranili u odbrambeno-otadžbinsk­om ratu, u čemu je odlučujuću ulogu, osim Vojske Republike Srpske, imala i policija.

„Republika Srpska ima sva obeležja države i biće država kakva treba da bude. Sada smo u BIH, prihvatili smo Dejtonski sporazum, ali nas međunarodn­a zajednica nije poštovala, već je pokušavala da nas slomi i da manipuliše nama“, rekao je Dodik i dodao da se Srpska odbranila od nametnute reforme policije, koja je imala za cilj da Republika Srpska i njena policija nestanu.

„Važan je dan kada smo odbili tu reformu. Radićemo na opremanju i obučavanju policije, s ciljem da ona brani svoj narod. Mržnja prema nama opet postoji, ali je nesalomiva ljubav prema Srpskoj“, rekao je Dodik i naveo da niko ne može da otima nadležnost­i Republici Srpskoj.

„Našu slobodu treba da brani policija Srpske, a ne oružane strukture BIH koje rade protiv Srpske. Na njenoj satanizaci­ji radi i OBA. BIH funkcioniš­e antidejton­ski i o tome se mora pričati. Sloboda Srpske zavisi od toga da li Srbi imaju državu jer kad god je nismo imali, stradali smo“, istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da poslednjih godina sa nivoa BIH i spolja mnogi osporavaju i pokušavaju da ruše institucij­e Srpske, ali da u tome neće uspeti.

- Srbija ima izuzetno dobru saradnju sa MUP-OM Republike Srpske i ona će biti nastavljen­a. Važno je da građani Republike Srpske mogu da se oslone na svoju policiju - rekao je Stefanović.

N. Ž.

 ??  ?? Dodik, Stefanović i
Cvijanović­eva na svečanosti u Banjaluci
Dodik, Stefanović i Cvijanović­eva na svečanosti u Banjaluci
 ??  ?? Svečani defile
policije RS
Svečani defile policije RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia