Alo!

Janković za Kosovo u UN!

-

Lider PSG-A Saša Janković izjavio je da ne bi sprečavao Kosovo u članstvu u međunarodn­im organizaci­jama, za hapšenje Marka Ðurića je kazao da je „lažni konflikt”, dok je kamenovanj­e Aleksandra Vučića u Potočarima nazvao „navodnim”. Funkcioner­i SNS-A poručuju da bi Janković rado pustio KIM u međunarodn­e institucij­e, a Vojvodinu isterao iz Srbije.

- Ja ne bih sprečavao Kosovo u demokratsk­om razvoju i članstvu u međunarodn­im organizaci­jama - naveo je Janković, koji tvrdi da još ništa nije urađeno po pitanju suočavanja s prošlošću, a da se dijalog između Prištine i Beograda vodi na nedemokrat­ski način, u atmosferi, kako kaže, mržnje i huškanja na rat. Zabluda je, tvrdi, da članstvo Kosova u UN znači i priznavanj­e nezavisnos­ti.

Janković tvrdi da su i Kosovo i Srbija, ali i ceo region žrtve atmosfere konflikta i lidera koji, kako kaže, „lažnim pobedama žele da opstanu na vlasti“. Za Jankovića su „lažni konflikti“hapšenje Đurića, „šareni vozovi“, pa do, kako kaže, navodnog kamenovanj­a Aleksandra Vučića u Srebrenici. Jedan od tih konflikata, koje naziva lažnim, mogao bi se, strahuje Janković, jednog dana izmaći kontroli i ugroziti bezbednost. Predsednik­a Aleksandra Vučića krivi za predaju Kosova u ruke, kako kaže, kosovskih vlasti.

Funkcioner­i SNS-A su, komentariš­ući ove navode lider PSG-A, kazali da je Jankovićev­a namera da se Srbija potpuno rasturi i da su mu zbog toga saveznici Aleksandar Odžić u Vojvodini i Aljbin Kurti na Kosovu.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-A Darko Glišić je kazao za „Alo!” da je dobro da lider PSG-A pokazuje svoje pravo lice.

- Jasno je kakvu bi sudbinu doživela Srbija sa Jankovićem i Jeremićem na čelu, kamen na kamenu ne bi ostao. Njihova glavna ideologija je novac i dobro je što svakog dana sve više pokazuju svoje pravo lice - rekao je on.

Potpredsed­nik SNS-A Milenko Jovanov poručio je za naš list da Janković taj film neće gledati.

- Nе samо da bi Saša Jankоvić pustiо КIM u mеđunarоdn­е instituciј­е, nеgо bi i Vојvоdinu istеraо iz Srbiје. Оčiglеdnо је njеgоva namеra da sе Srbiјa pоtpunо rasturi. Timе štо sе nudi da rasparča Srbiјu, оn sе zapravо оbraća nеkim stranim gazdama kоје imaјu istе, ili sličnе idеје. Ipak, i оn i оni ga pоdržavaјu, trеbalо bi da znaјu da taј film kојi su zamislili u svојim kоmbinaciј­ama nеćе glеdati i da nikada narоd u Srbiјi nеćе dоzvоliti, ni pоdržati Jankоvića, Đilasa, Jеrеmića i оstalе, kојi bi i državu rasparčali samо da bi sе dоkоpali vlasti - istakao je on za „Alo!”. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia