Alo!

ČUČAVCI ZA AKADEMCE!

Filozofski fakultet svojim studentima nudi jedinstven­a iskustva

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Studenti Filozofsko­g fakulteta, verovali ili ne, i dalje nuždu obavljaju u davno zaboravlje­nim čučavcima, baš kao njihove bake i dede. I to u 21. veku! Iako su školarine paprene - 118.548 dinara po godini na osnovnim studijama, niko se od nadležnih nije se dosetio da im omogući da prostorije u koje i car ide peške budu dostojne čoveka.

I dok se juče, na Dan studenata, i dalje ponavljala dugogodišn­ja mantra da će obrazovni sistem u Srbiji biti bolji, studenti Filozofsko­g fakulteta, koji je smešten u strogom centru srpske prestonice, nuždu obavljaju kao da žive u 19.veku.

Uprkos tome što je na sajtu Filozofsko­g fakulteta, koji školuje buduće filozofe, sociologe, antropolog­e, pedagoge, psihologe i istoričare umetnosti, naznačeno da su studijski programi zasnovani na „najvišim svetskih standardim­a“, prizori iz toaleta šalju sliku zemlje trećeg sveta - u toaletima čučavci, a u jednom od njih pored rupe bio je nečiji potpis. Ili, za neupućene, neko je u ženskom toaletu izvršio veliku nuždu na obodu čučavca.

Jedan od studentkin­ja kaže da je bila šokirana kad je videla kakav ju je WC sačekao na čuvenom Filozofsko­m fakultetu i smatra da su to uslovi studiranja nedostojni čoveka u 21. veku.

- Da. To je već raritetna zona. Mislim da je taj tip toaleta već odavno trebalo da postane istorija. Mislim da je bolji WC ima i na Autobuskoj stanici. Nisam očekivala da ovakav prizor zateknem u centru prestonice. Ali, šta da radimo? Kada prigusti, bolji su i čučavci od ničega - kaže ona.

Ruku na srce, toaleti jesu u pristojnom stanju, baš kao i malo dalje na Hemijskom fakultetu, gde su reporteri „Alo!“zatekli prave WC šolje. Samo što su bile bez poklopca.

Retki studenti tog fakulteta koje smo zatekli u zgradi nisu hteli da govore o uslovima u toaletima, ali ni o bilo čemu drugom.

Vazda je važilo da su toaleti ogledalo neke institucij­e jer govore kakav ta institucij­a ima stav o ljudima koji tu borave. Čisti i uredni toaleti i dalje su nedostižni san u skoro celoj Srbiji, pa tako i na fakultetim­a.

 ??  ??
 ??  ?? Budući hemičari imaju za dlaku
bolje uslove
Budući hemičari imaju za dlaku bolje uslove
 ??  ?? WC za studente na Filozofsko­m
fakultetu
WC za studente na Filozofsko­m fakultetu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia