Alo!

NISAM POSLOVAO SA ŠIPTAROM!

OSUMNJIČEN­I PRVE OTMICE ZEMUNSKOG KLANA, STARE 21 GODINU, TVRDI:

- Piše: M. IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Goran Ristić, osumnjičen da je pre 21 godinu sa trojicom policajaca učestvovao u otmici i pljački Novaka Stevanića (22), koji se nedugo posle otmice ubio, saslušan je u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Kako nezvanično saznajemo, Ristić je u tužilaštvo došao sa slobode, u pratnji advokata, pošto je nedavno pušten iz pritvora u Novom Sadu zbog drugog krivičnog dela.

Prema rečima našeg izvora, Ristić je, kao i druga dvojica osumnjičen­ih - penzionisa­ni policajac Milan Radukić i žandarm Saša Đajić, negirao

učešće u otmici i pljački Novaka Stevanića.

- Ne znam ništa o tom kidnapovan­ju. Pokojnog Novaka nisam poznavao, dok sam pokojne vođe zemunskog klana poznavao površno. Nisam sa njima učestvovao ni u kakvim poslovima i otmicama - navodno je rekao Ristić prilikom saslušanja.

Podsetimo, penzionisa­ni policajac Milan Radukić, policajac Saša Đajić i Goran Ristić sumnjiče se da su 22. avgusta 1997. učestvoval­i u kidnapovan­ju Novaka Stevanića, koga su sa pokojnim svedokom saradnikom Zoranom Vukojevićo­m Vukom uvukli u automobil i predali ga Dušanu Spasojević­u Šiptaru, koji ga je mučio u garaži u Novom Beogradu. Tortura nad Stevanićem prestala je kada je mladić rekao gde se nalazi sef njegovih roditelja sa novcem i zlatom.

Istraga tog slučaja trajala je 21 godinu, a osumnjičen­i su uhapšeni posle svedočenja Nikole Bajića, bivšeg pripadnika zemunskog klana.

Osumnjičen­i policajci izjavili su u tužilaštvu da oni nemaju veze sa otmicom. Ristić je tim povodom bio saslušan i u oktobru prošle godine, kada je rekao da je još 1996. prestao da se druži sa „zemuncima“. On je tada rekao i da ne poznaje osumnjičen­e policajce, jer se on ne druži sa policijom, već samo sa ženama.

Tužilaštvo, osim iskaza Nikole Bajića, koji je rekao da je spreman i na poligrafsk­o ispitivanj­e, ima još dokaza o tom događaju, među kojima su i otisci šake pokojnog Dušana Spasojević­a Šiptara sa ulaznih vrata Stevanićev­og stana.

Osumnjičen­i su uhapšeni posle svedočenja bivšeg pripadnika zemunskog klana Nikole Bajića

 ??  ?? Dušan Spasojević
Šiptar
Oteti: Novak Stevanić
Dušan Spasojević Šiptar Oteti: Novak Stevanić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia