Alo!

Dečak repovao, pa poginuo!

LESKOVAC TUGUJE ZA TINEJDŽERO­M KOME JE SPOMENIK SMRSKAO GLAVU

-

Darko Bajramović (12) iz Leskovca, kojem je 100 kilograma težak nadgrobni spomenik smrskao glavu, nastradao je usled igre, dok je repovao pored spomenika! Tragedija se dogodila 2. aprila, između 15 i 16 sati, na starom gradskom groblju Špitalj u Leskovcu. Darko Bajramović je sa još dvojicom svojih rođaka iz obližnjeg romskog naselja Podvorce išao stazom uz spomenike.

Kako saznajemo, dečak je repovao u stilu muzičkih zvezda, kada se na njega obrušio spomenik. - Posle igre na pomoćnom igralištu Fudbalskog kluba „Lemind“, a nakon poziva da dođu na ručak, dečaci su u stilu repera poskakival­i duž ograde Specijalne osnovne škole za obrazovanj­e dece ometene u razvoju „11. oktobar“u Leskovcu. Onda su nastavili sa nestašnom igrom na starom gradskom groblju „Špitalj“, koje se ogradom graniči s igralištem - navodi izvor blizak istrazi.

Darko Bajramović, učenik petog razreda OŠ “Vožd Karađorđe“, sahranjen je u utorak na Svetoilijs­kom groblju u Leskovcu. Kako nezvanično saznajemo u Domu kulture Roma, nesrećni dečak je jedan od dvoje usvojene srpske dece u vrednoj porodici Bajramović. Roditelji se poslednjih nekoliko godina bave otkupom i prodajom sekundarni­h sirovina, dok su dečaci bili solidni đaci.

Poznanici kažu da ništa nije ukazivalo na nesreću. - Preminuli Darko ima brata blizanca Ivana, a majka Anika je nadničila u Vojvodini, gde je saznala za smrt sina. Bukvalno su je polusvesnu doveli s autobuske stanice. Ivan je bio prisutan na groblju, tako da je gledao kako mu brat umire - ispričao je poznanik porodice.

T. S. - N. G.

 ??  ??
 ??  ?? Mesto gde se desila tragedija
Mesto gde se desila tragedija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia