Alo!

AMBASADOR ALEKSANDAR ČEPURIN ZA „ALO! SPRINT“O FUDBALU I MONDIJALU

Srbima želim snagu Rusa!

- Piše: D. J. Bužić

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obožava sport. U ekskluzivn­om intervjuu za magazin „Alo! Sprint“govorio je o predstojeć­em Svetskom prvenstvu u fudbalu (14. jun 15. jul), o sportskim i poslovnim vezama između dve države, o Zvezdi i Partizanu...

Nije tajna da ste pasioniran­i ljubitelj sporta?

- Navijač sam odmalena. Poslednjih godina najviše pratim fudbalsku reprezenta­ciju Rusije, ali me zanimaju i drugi sportovi.

Na primer?

- Evo, na Zimskim olimpijski­m igrama u Južnoj Koreji Rusija je bila suočena s izuzetno teškom psihološko­m atmosferom, ali smo i pored svega tamo osvojili zlatne medalje u dve glavne discipline - hokeju na ledu i umetničkom klizanju. I sve to smo ostvarili zahvaljuju­ći snazi duha. Takvu snagu duha poželeo bih ruskoj i srpskoj reprezenta­ciji na fudbalskom prvenstvu sveta. Nikako ne smeju da na taj veliki događaj gledaju pesimistič­ki, na Mondijalu moraju da postave za cilj maksimalne rezultate. Kod Srba ste, sigurni smo, primetili ogromnu strast prema fudbalu?

- Primećujem to na svakom koraku, na svakoj utakmici. Slična situacija je i u Rusiji, s tim što je tamo ta strast podeljena, gotovo podjednako, prema fudbalu i hokeju na ledu. Inače, raduje me što ruski biznis i srpski fudbal imaju dosta spona. Priznaćete, velika je stvar kad jedan grad, kao što je Beograd, ima dva kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan?

- Beograd je veliki grad i to je normalno. U Moskvi je takvih klubova oko deset. Želimo da i Crvena zvezda i Partizan dobiju velike, moderne stadione da i srpski fudbal bude što uspešniji, te da se u Srbiji rađa više fudbalskih asova kao što je to, recimo, Branislav Ivanović, trenutno igrač Zenita.

Kome ste bliži - Crvenoj zvezdi ili Partizanu?

- Podjednako i jednim i drugima - diplomatsk­i, uz osmeh odgovara Aleksandar Čepurin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia