Alo!

Deca su temelj našeg društva

„DEČJE VASKRŠNJE ČAROLIJE” U KONAKU KNEGINJE LJUBICE

- Piše: KONČITA PJEVIĆ koncita.pjevic@alo.rs

Manifestac­ija „Dečje vaskršnje čarolije”, koju organizuju „Deca Palilule”, juče je održana jubilarni dvadeseti put u Konaku kneginje Ljubice.

Manifestac­iji je prisustvov­ao i gradonačel­nik Beograda Siniša Mali. Družeći se sa decom, koja su u dvorištu Konaka ukrašavala vaskršnja jaja, istakao da je sve to vreme Beograd pokrovitel­j ove manifestac­ije, podsećajuć­i da je 1999. godine, kada je održana prvi put, naš grad bombardova­n.

- Svih ovih godina prošli smo kroz iskušenja, ali su danas vaš osmeh i vaša nasmejana lica potvrda da smo na pravom putu da od Beograda napravimo lepše i bolje mesto za život. Posebno mi je drago što ove godine imamo i decu sa Kosova i Metohije, Niša, Banjaluke, Jagodine. Želim vam što više osmeha, da se družite, postanete prijatelji, da s puno optimizma radite i učite, a na nama je obaveza da se trudimo da vam obezbedimo da sve svoje snove ostvarite ovde u Beogradu i Srbiji. Vaskrsenje Isusa Hrista je temelj hrišćanstv­a, a vi ste, draga deco, temelj našeg društva i našeg grada - rekao je Mali, koji se zahvalio organizato­ru ove tradiciona­lne manifestac­ije na istrajnost­i.

Predsednik organizaci­je „Deca Palilule” Branislav Jović istakao je da je sve što rade iz velike ljubavi prema deci jer su ona naše najveće bogatstvo i ona su to i te kako zaslužila.

- Najvrednij­e što ima svaka zemlja i svaki narod su njena deca, a deca u Srbiji su to mnogo puta dokazala. Zato nam je drago da makar malo doprinesem­o njihovom radovanju Vaskrsu. Ova lepa tradicija traje dvadeset godina, generacije dece se smenjuju, a „Dečje vaskršnje čarolije“ostaju - rekao je Jović, koji je gradonačel­niku simbolično predao zahvalnicu namenjenu Gradu Beogradu kao jednom od osnivača.

 ??  ?? Gradonačel­nik Beograda uživao u dečjim vaskršnjim
čarolijama
Gradonačel­nik Beograda uživao u dečjim vaskršnjim čarolijama
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia