Alo!

Haradinaj je pijandura i agent Zapada

Tači je pronašao saveznike u Erdoganu i Rami, dok Ramuš računa pre svega na podršku Vašingtona

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Besni rat između nekadašnji­h krvnika OVK Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja! I dok je predsednik takozvane dr- žave Kosovo našao saveznike u Erdoganu i Rami, Ramuš se pre svega oslanja na Vašington, ali i Brisel, tako da je realno očekivati da će se do kraja godine jedan od dvojice najmoćniji­h ljudi u Prištini naći iza rešetaka.

U međuvremen­u, mediji bliski turskom predsednik­u Erdoganu opalili su po Haradinaju.

„Haradinaj pije alkohol, negira da je musliman i rasipnički troši novac. On je samo jedan od mnogih kosovskih političara čija deca idu u Gulenove škole, tako da pored njegovog sina, te škole pohađaju i deca Kadrija Veseljija i ministra ekonomije Besima Bekaja“, navodi list „Ieni Akit“, koji je iz cele priče izostavio sina Hašima Tačija, koji je prošle godine završio Gulenovu školu.

Istovremen­o se i navodi da je Haradinaj došao na Kosovo sa Zapada u i da je očigledno ko stoji iza njega. U celu priču se, naravno, uključio i albanski premijer Edi Rama, koji je pre dva dana ugostio Hašima Tačija. Poznato je koliko je Rama nezadovolj­an odnosom EU prema Tirani, pa kako navodi naš izvor iz diplomatsk­ih krugova, Rama će pokušati da u novonastal­oj situaciji uceni Brisel, odnosno zajedno s Erdoganom stane uz Hašima Tačija protiv Haradinaja.

- Rama je otvoreno izrazio nezadovolj­stvo odnosom Brisela prema Tirani i javno izjavio da je sramota što „Srbija i Crna Gora pregovaraj­u sa EU, a ne Albanija“. Poznato je da je Rama blizak s Erdoganom, a o njegovom uticaju na Kosovu ne treba trošiti reči. Ukoliko Rama stane iza Tačija, dani Ramuša Haradinaja kao premijera su zaista odbrojani, što bi ugrozilo pre svega uticaj koji SAD imaju na Kosmetu. S druge strane, sigurno da Amerika neće pustiti Haradinaja niz vodu, pa bi uskoro trebalo očekivati da konačno proradi Specijalni sud za zločine OVK, a na optužnicam­a bi onda trebalo da se nađu kosovski političari bliski Erdoganu, kao što je Hašim Tači, dok bi Ramuš i Daut Haradinaj bili pošteđeni navodi naš izvor.

U međuvremen­u i berlinski dnevnik „Tagesšpige­l“povodom pretnji Erdogana Haradinaju piše:

- Izgleda da su Haradinaju dani na

Specijalni sud za zločine OVK optužiće prvo Tačija i one koje podržava Erdogan

Izvor: „Alo!”

premijersk­oj funkciji zaista odbrojani s obzirom na zategnutu situaciju - nakon što su pripadnici srpske manjine izašli iz te vlade, njegov uzdrmani kabinet više nema većinu u parlamentu. Zahtev za održavanje novih izbora nije toliko pojačao Erdoganov gnev koliko su ih podstakla izručenja koja su kritikovan­a kao protivzako­nite otmice. To što je posle Haradinaja i Erdoganov prijatelj Tači rekao da nije bio obavešten o tome navelo je opoziciju, i ne samo nju, da se zapita: ko stvarno vlada Kosovom?

 ??  ?? Ne ispušta čašu: Ramuš sa bratom
Dautom Ja pijan? Sad ću da hodam po pravoj liniji
Ne ispušta čašu: Ramuš sa bratom Dautom Ja pijan? Sad ću da hodam po pravoj liniji
 ??  ?? Ramuš nazdravlja
sa Hašimom
Veseli selfi sa Edijem Ramom
Ramuš nazdravlja sa Hašimom Veseli selfi sa Edijem Ramom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia