Alo!

VUČIĆ I NARIŠKIN O STANJU NA BALKANU I U SVETU

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajn­e službe (SVR) Ruske Federacije Sergejem Jevgenjevi­čem Nariškinom, koji važi za jednog od najbližih saradnika ruskog predsednik­a Vladimira Putina, i sa njim razgovarao o bezbednosn­oj situaciji u regionu Balkana, Evropi i svetu. Dvojica sagovornik­a dogovorila su se o nastavku saradnje i aktivnosti u obaveštajn­om i bezbednosn­om sektoru, saopštila je pres-služba predsednik­a. Sastanku je prisustvov­ao i direktor Bezbednosn­o-informativ­ne agencije Bratislav Gašić.

Povodom sastanka u Beogradu oglasio se i šef pres-službe SVR-A Sergej Ivanov, koji je naveo da su u fokusu bili aktuelni međunarodn­i problemi i potreba poštovanja međunarodn­ih zakona u regionalni­m konfliktim­a.

„Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodn­ih odnosa, kao i na trenutne međunarodn­e probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodn­ih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalni­h konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanj­a Povelje UN svih država članica te međunarodn­e organizaci­je“, preneo je Ivanov.

U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajn­e službe - SVR i BIA, u borbi protiv međunarodn­og terorizma i suprotstav­ljanja novim izazovima i pretnjama. Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnj­u Milicu Rakić, koja je poginula u NATO bombardova­nju 1999. Sa direktorom Spoljne obaveštajn­e službe Rusije sastala se i predsednic­a Narodne skupštine Maja Gojković i sa njim razgovaral­a o bezbednosn­oj situaciji u regionu i šire.

 ??  ?? Vučić sa Nariškinom i ambasadoro­m Čepurinom
Vučić sa Nariškinom i ambasadoro­m Čepurinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia