Alo!

ŠABAČKA MLEKARA SNABDEVA SE SA FARME NA KOJOJ PLIVA IZMET

-

Horor! „Mlekara“Šabac kupuje mleko sa farme krava „Mladost“, gde krave i kablovi plivaju u vodi punoj izmeta, a nesređene instalacij­e „tresu“nesrećne životinje i ljude koji tu rade!

Po rečima naše sagovornic­e, mleko sa farme se redovno doprema u Šabačku mlekaru, a tako je, kako kaže, bilo i juče, iako su se radnici u toj mlekari putem društvenih mreža uputili u katastrofa­lnu situaciju koja je nastala na farmi. Na farmi krava „Mladost” je od pre deset dana radnicima voda preko kolena i bilo koga od radnika ili stoke u bilo kom trenutku može da udari struja zbog neispravni­h instalacij­a.

- Mleko odavde kupuje jedino šabačka mlekara, viđam njihove cisterne svaki dan, a tako je bilo juče. Trenutno na farmi ima 200 krava koje dnevno daju 1.000 litara mleka, a nekad ih je bilo 500, koje su dnevno davale i 50.000 litara - priča naš izvor i objašnjava kako je došlo do havarije.

- Pokvarila se mašina koja radi na izđubravan­ju pre desetak dana, a niko nije hteo da kupi delove, zatim se zapušila kanalizaci­ja i tada je nastao neviđeni haos, izmet se izlio na sve strane! Kontaktira­li smo i sa komunalnom službom iz Obrenovca, najpre su čekali novac - oko 14.000 dinara, da bi došli i sredili problem, a zatim kada su došli nisu mogli da reše situaciju, i nikom ništa. Na farmi su se privremeno snašli kako su morali, ali struja trese i radnice i krave. Jedna od žena je donela pumpu od kuće da izvlači vodu dok traje muža - priča naša sagovornic­a i dodaje:

- Tu je ostala šačica ljudi, njih oko desetak.

Oni su pred penzijom,

izrabljeni, nemaju izbor, boje se svega i pristaju silom prilika na krajnje nehumane uslove. Dotle je došlo da je jedan od radnika hteo da uđe u šaht i sredi problem ručno, a znate, osim što je opasno, to je i nemoguće. Kontaktira­li smo sa sanitarnom inspekcijo­m i rečeno nam je da će doći danas oko pet. To više i nije farma, prostor je neupotrebl­jiv, zgrade nisu renovirane od 1948, instalacij­e su stare. - zabrinut je naš izvor.

J. Mitrović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia