Alo!

Presudio ljubavnici kada je odbila brak!

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Blagoje Bratić (61), rodom iz Hercegovin­e, ubio je Radu Đukić (50) u svojoj kući u ulici Veljka Vlahovića 31 u Kuli kod Vrbasa jednim hicem u glavu, a potom presudio i sebi pucnjem u srce! Pored Blagojevog tela je pronađen pištolj, a prvi rezultati istrage ukazuju da je reč o ubistvu i samoubistv­u.

Zločin se dogodio juče oko tri ujutru u Bratićevoj porodičnoj kući, u kojoj je smeštena i fabrika za proizvodnj­u papirnih kesa. Stravičan prizor je otkriven sutradan ujutru, kada su zaposleni došli na posao.

Pretpostav­lja se da je zločinu prethodila svađa između Blagoja i Rade, koji su kratko vreme bili u ljubavnoj vezi.

- Rada je živela kod njega pet meseci, pa ga je napustila. Upoznali su se kada se zaposlila u njegovoj fabrici za pravljenje papirnih kesa. Bila je jedna od pet žena koje su radile u proizvodnj­i.

Blagoje je hteo da se oženi njom, ali je ona posle raskida sa njim, navodno, nameravala da se vrati bivšem mužu, sa kojim ima sina. Pretpostav­lja se da je pokušao da je ubedi da se pomire i da je posle žučne svađe usledio krvavi pir - kažu Blagojeve komšije.

Prema njihovim rečima, Blagoje je bio veoma vredan, ali je izbegavao bilo kakvu saradnju sa meštanima.

- Doselio se pre dvetri godine iz Hercegovin­e, kada mu je žena umrla. I fabriku je odande preselio u Kulu. Mnogi su se obradovali kada su čuli da se u komšiluku otvara pogon, ali je on zaposlio samo pet žena. Za sobom je ostavio jednu ćerku, koja je udata za policajca i živi u Veterniku. Kuća i fabrika se vode na njeno ime - prepričava­ju komšije koje smo juče zatekli ispred Blagojeve kuće.

Nesrećna Rada je, kako kažu, kratko živela sa njim, ali niko ne zna pravi razlog njihovog razlaza.

- Malo je boravila kod njega u kući. Poznavali smo je duže od Blagoja. U Kulu je došla iz Bosne. Ima šest sestra i dva brata. Bila je tiha i fina. Svima se kulturno javljala i bila je druželjubi­va dok njega nije upoznala - pričaju naši sagovornic­i.

Policija je obavila uviđaj, a tela su preneta na Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

 ??  ?? Ubijena: Rada Đukić
Kuća u kojoj se dogodio zločin
Ubijena: Rada Đukić Kuća u kojoj se dogodio zločin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia