Alo!

Bravo za sve, pomoći ćeš mnogim ženama

-

Glumica kaže da je Bekvalčeva

sjajno postupila

Katarina Radivojevi­ć šokirana je zbog svega što se desilo pevačici Nataši Bekvalac i najoštrije osuđuje nasilje koje je ona pretrpela. Radivojevi­ćeva, producent predstave „Pogledi“, koja se bavi nasiljem nad ženama, kaže da su za svaku osudu komentari nekih ljudi na društvenim mrežama da je Nataša zaslužila sve što joj se desilo jer se tri puta udavala.

- Šta ima veze koliko puta se udavala?! To je užasno, to je za svaku osudu, da neko takve komentare daje. Može ona i pet puta da se uda! Koliko puta se on ženio taj koji je bio sa njom?! Ne znam dotičnu osobu, ali zašto su na ženu udarili, žena je žrtva. Žene koje trpe nasilje nekada ne mogu da izađu iz okvira žrtve, ne mogu same sebi da priznaju da trpe. To se mnogo često dešava. Žrtva se često vrti u začaranom krugu, iz kojeg ne sme da izađe. Nataša, sa druge strane, nije žrtva! Ona jeste došla u tu situaciju, ali je sjajno postupila što je nasilnika odmah prijavila i što se to sad sve zna. Na neki način će ona mnogim ženama pomoći da prijave nasilje. To je užasno šta se njoj desilo, meni je žao, ali treba da izađe u javnost, treba da pokaže emocije, jer će tako pomoći drugim ženama - kaže Katarina, koju je upravo nasilje nad ženama inspirisal­o da radi na predstavi „Pogledi“.

- Meni je bilo bitno da radim na tom projektu jer sam postala svesna da postoje razne vrste nasilja nad ženama i da to nije samo fizičko nasilje nego i mentalno, ekonomsko...kaže Katarina, koja je i sama u jednom trenutku optužena za nasilje.

U medijima se, naime, pojavila priča da je ošamarila organizato­rku koja radi na seriji „Urgentni centar“.

- To je izmišljoti­na i laž, i još jedan razlog zašto se bavim ovim jeste taj što nisam nasilnica! To ću i dokazati na sudu - poručila je na kraju Katarina za „Alo!“.

S. Andrić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia