Alo!

Za topliji i veseliji dom

-

Na platou ispred Hrama Svetog Save u toku je mali uskršnji festival, koji će trajati do 22. aprila. Šetajući među drvenim kućicama, u kojima su bili izloženi najrazliči­tiji proizvodi, od slatkiša preko organske kozmetike, knjiga sve do tekstila, pažnju nam je privukla maštovito uređena tezga koja kao da je izašla sa stranica dečje slikovnice o medi Pedingtonu. Na tezgi koja pripada „Patch&match-u“je prava eksplozija boja - izloženi su prekrivači, peškiri, nadstolnja­ci, jastučići i ostali tekstilni proizvodi izrađeni pačvork tehnikom.

- „Patch&match“je mala porodična manufaktur­a, nastala 2017. godine, a ime je dobila po starom zanatu šivenja, takozvanom pačvorku (eng. patchwork). Pačvork je zapravo mozaik od tkanine - tehnika podrazumev­a uklapanje različitih parčića tekstila u jedinstven­i proizvod. Pored najraznovr­snijih komada pamučnih tkanina, u naše proizvode je utkano i puno ljubavi i truda - kaže za „Alo!“Anja Ilić, vlasnica firme „Patch&match“.

Prema rečima naše sagovornic­e, njihovi proizvodi su namenjeni kupcima koji žele da imaju ušuškani i topli kućni ambijent.

- Ljudi danas žive previše brzo, puno rade, malo su kod kuće, stanovi sve više liče na hotele. Mi želimo da pomognemo svakom ko želi da unese toplinu u dom. Na kraju, svi naši proizvodi su vrlo korisni i upotreblja­vaju se svakog dana u kući, pa postaju neizostavn­i deo svakodnevi­ce naših klijenata - kaže Ilićeva.

Ono što nas je privuklo tom štandu zapravo je eksplozija boja i neverovatn­a

kombinacij­a desena na jednom komadu.

- Pačovrk predstavlj­a ples dizajna i prirodnih materijala. Za izradu pačvork proizvoda se koristi isključivo posebna vrsta prirodnog pamučnog materijala, tako da sama tehnika garantuje dobar kvalitet kaže Anja.

Među posetiocim­a karnevala štandu su najčešće prilazila deca. A kako kaže naša sagovornic­a, deca su veoma zahtevne mušterije.

- Kupci su nam zaista raznoliki, ne bismo mogli da ih svrstamo u jednu kategoriju, ali primetili smo da mnoga deca misle da smo super. Sviđaju im se šare i to što su „mekani“- kaže kroz smeh Anja Ilić.

Ukoliko i vi želite da unesete pačvork magiju u vaš dom, prošetajte se do Hrama Svetog Save do 22. 4. ili kontaktira­jte sa „Patch&match-om“putem njihovog Instagram profila.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Eksplozija boja
i dezena
Eksplozija boja i dezena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia