Alo!

ŠEŠELJ VARVARIN!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Ne prođe ni jedan jedini dan da šef radikala Vojislav Šešelj ne napravi neki skandal, kojim se zatim diči!

Tako je juče, dok su još svi brujali o strašnim uvredama koje su na račun poslanice DS-A Aleksandre Jerkov iznosili poslanici SRS-A, gazio i cepao hrvatsku zastavu koja je bila postavljen­a ispred zgrade Narodne skupštine zbog gostiju iz Hrvatske. Tu se nije zaustavio, već je najstrašni­je vređao delegaciju Hrvatskog sabora. On je na taj postupak vrlo ponosan.

- Oko 12 časova krenuo sam u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije. Sa mnom je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada sam na ulazu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao sam, oborio steg na beton, pokušao sam da je iscepam, borio sam se sa njom, ali je bila poput šatorskog krila debela, nisam mogao ništa. Onda sam je oborio na zemlju i počeo da je gazim i gazim! Izletelo je pet članova obezbeđenj­a i nisu bili u stanju da mi otmu zastavu i steg. Gurali su me i borili se sa mnom. Ali teško su mogli da izađu na kraj sa mojim gabaritom, pa su odustali - ponosno počinje priču Šešelj za „Alo!“.

Kako kaže, kada su on i kolega završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsk­o predvorje, a tamo ugledali celu delegaciju hrvatskog Sabora.

- Glasno sam im rekao: „Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jebem vam majku ustašku svima!“Tu je bio i onaj Milorad Pupovac, prvo mi se osmehnuo, ali kada je čuo šta sam rekao, onda je i on ustuknuo i okrenuo glavu. Posle tog sam samo produžio u skupštinsk­u salu da obavljam svoje redovne poslaničke dužnosti ispričao je Šešelj.

Dodao je da očekuje da njegov postupak naiđe na osudu dela javnosti, ali da to njemu ništa ne smeta.

- Izdajnici mogu da me kritikuju do mile volje, da govore da sam prostak, varvarin i šta god, ja se na to ne obazirem, baš me briga. Radim po svom i radim ispravno - kazao je on.

Šef SRS-A skinuo zastavu Hrvatske sa ulaza u parlament i izgazio je pred gostima iz Zagreba

 ??  ?? Četvrtak, 19. april 2018.
Četvrtak, 19. april 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia